Nejprodávanější tituly - březen 2021
historie a politika

Eichmann - 6%
Působivý, obsáhlý a čtivý životopis z pera Davida Cesaraniho, přednášejícího novodobé dějiny na Londýnské univerzitě, představuje první dílo, které o Eichmannovi a jeho životě bezprostředně po soudním procesu s tímto nacistickým zločincem vyšlo.
historie a politika

Eichmann

576 Kč
542 Kč
Miroslava Němcová - První dáma České politiky - 11%
(1x)
Kniha nazvaná První dáma české politiky obsahuje rozhovor s bývalou předsedkyní poslanecké sněmovny Miroslavou Němcovou.
historie a politika

Miroslava Němcová - První dáma České politiky

242 Kč
215 Kč
Odkaz
Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh jejich odbojové skupiny, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínaje první světovou válkou přes okupaci až po 50. léta.
historie a politika

Odkaz

269 Kč
Clay-Eva volá Londýn... - 11%
Nově doplněné a opravené vydání knihy líčící osudy československých parašutistů skupiny Clay od výcviku v Británii za druhé světové války až po zpravodajskou činnost na Moravě za protektorátu
historie a politika

Clay-Eva volá Londýn...

323 Kč
287 Kč
Milada Horáková - 11%
(3x)
Stostránková komiksová kniha spisovatele Zdeňka Ležáka a výtvarnice Štěpánky Jislové čtenáře seznámí se životem Milady Horákové.
historie a politika

Milada Horáková

448 Kč
398 Kč
Příliš mnoho a nikdy dost - 11%
(1x)
Americký bestseller „Too Much and Never Enough“ od Mary Trumpové, kterého se prodalo milión kusů v prvním dni prodeje, nyní vychází i v češtině.
historie a politika

Příliš mnoho a nikdy dost

356 Kč
316 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
historie a politika
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Václav II. Král na stříbrném trůnu - 6%
(1x)
V monografii předposledního přemyslovského panovníka autor přináší nové pohledy založené na několikaletém studiu pramenů i moderní literatury.
historie a politika

Václav II. Král na stříbrném trůnu

423 Kč
398 Kč
Nostradamus aneb Léčba duše v renesanci - 6%
Michel de Nostradame (1503-1566), zvaný Nostradamus, proslul především jako autor nejednoznačných a varovných proroctví. Monografie francouzského historika D. Crouzeta však dokládá, že to byl ve své době především významný lékař a zbožný humanista.
historie a politika
Ukázky

Nostradamus aneb Léčba duše v renesanci

338 Kč
318 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 153 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 16 > >>