Nejprodávanější tituly - březen 2021
druhá světová válka

Holýšov - 11%
Sídlo jedné z největších poboček koncentračního tábora Flossenbürg, – jediné místo na území západních Čech osvobozené vojáky tří národů – USA, Belgie a Polska. Bohatá fotopříloha.
druhá světová válka

Holýšov

90 Kč
80 Kč
Horšovský Týn a jeho region - 11%
Toto město, jako jedna z bašt henleinovského hnutí, se po záboru čs. pohraničí v r. 1938 stalo součástí tzv. německé Třetí říše a sídlem okresu, spadajícího tehdy do tzv. vládního kraje Egerland.
druhá světová válka

Horšovský Týn a jeho region

108 Kč
96 Kč
Kdyně - 11%
Toto město na východě Domažlicka mělo i se svým nejbližším okolím velké štěstí, že se v posledních dnech války nestalo dějištěm jedné z posledních bitev 2. sv. války na českém území, s těžkými materiálními škodami i ztrátami na životech!
druhá světová válka

Kdyně

90 Kč
80 Kč
Klenčí pod Čerchovem - 11%
Jedno z míst, která se stala „vstupní branou“ amerických jednotek do české kotliny. Než do ní vstoupily, musely na obou stranách nedaleké čs. - německé hranice svést tvrdé a krvavé boje. Bohatá fotopříloha.
druhá světová válka

Klenčí pod Čerchovem

90 Kč
80 Kč
Nýrsko - 11%
Několik dní se pokoušely jednotky US Army dobýt toto město, ležící nedaleko Všerubského průsmyku, tvořícího přirozené rozhraní Českého lesa a Šumavy. Velmi poutavé vylíčení posledních dnů války – přinášejících naději, že konečně nastane mír.
druhá světová válka

Nýrsko

108 Kč
96 Kč
Železná Ruda - 11%
Železnorudský průsmyk byl jedním z horských průsmyků, kterými do českého vnitrozemí pronikly americké obrněné divize 3. Pattonovy armády. Tento průsmyk ale předtím musela pro tankové jednotky otevřít 2. jízdní průzkumná skupina, tzv. „2. kavalérie“.
druhá světová válka

Železná Ruda

108 Kč
96 Kč
Objevil jsem Katyň - 20%
(2x)
Vzpomínková kniha Objevil jsem Katyň je osobní výpovědí duchovně založeného člověka o výlučném osudu, který se od těch „běžných“ odlišuje jedním zásadním faktem – autor totiž bojoval ve 2. světové válce jako voják Wehrmachtu.
druhá světová válka
Ukázky

Objevil jsem Katyň

139 Kč
111 Kč
Bez viny a bez trestu - 11%
Soubor esejů Jeana Améryho (1912-1978) se vrací do období druhé světové války a let následujících a zachycuje autorovu klíčovou zkušenost - zážitky židovského vězně nacistických vyhlazovacích táborů.
druhá světová válka

Bez viny a bez trestu

252 Kč
224 Kč
Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě - 6%
Kniha zpracovává doposud neznámou problematiku pronásledování židovského obyvatelstva české i německé národnosti v bývalých pohraničních oblastech Československa v období, kdy byla tato území násilně přičleněna k třetí říši.
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě

508 Kč
478 Kč
Oděské předmostí
(1x)
„Oděské předmostí“ je pokračováním knihy „Psáno na tanku“. Autor zde vypravuje o téměř sedmdesátidenní obraně města Oděsy u jehož bran byla svedena jedna z prvních bitev druhé světové války, která rozbila mýtus o bleskovém obsazení Sovětského svazu.
druhá světová válka

Oděské předmostí

89 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 93 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 10 > >>