Nejprodávanější Kniha - březen 2021
etnografie, etnologie

Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy - 11%
Monografie pojednává o jedné z nejpozoruhodnějších vokálních kompozic české hudby, jejímž jediným tématem a zároveň jedinou hudební matérií je nejstarší česká lidová duchovní píseň Hospodine, pomiluj ny.
etnografie, etnologie

Opus magnum Miloslava Kabeláče pro lidské hlasy

243 Kč
216 Kč
Tajemná místa Čech - 11%
Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány.
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech

314 Kč
279 Kč
Tělo za katrem - 11%

Publikace představuje výstupy pětiletého etnografického výzkumu autorky, který byl realizován v prostředí českých mužských věznic.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tělo za katrem

536 Kč
476 Kč
Romští hudebníci v 21. století / Romani Musicians in the 21st Century - 11%
Základem publikace jsou rozsáhlé životopisné rozhovory se čtyřmi osobnostmi, které v posledních dekádách hrály a dnes hrají významnou roli na romské hudební scéně v ČR: s Olgou Fečovou, Josefem Fečem jun., Pavlem Dirdou a Janem Duždou.
etnografie, etnologie

Romští hudebníci v 21. století / Romani Musicians in the 21st Century

180 Kč
160 Kč
Čechy, domov můj - 11%
Publikace Čechy, domov můj chce vzbudit zájem široké veřejnosti o lidovou kulturu hmotnou i duchovní. Knihu doprovází původní stejnojmenné CD s nahrávkou 15 lidových písní ze 14 regionů Čech.
etnografie, etnologie

Čechy, domov můj

314 Kč
279 Kč
Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů - 11%
Kniha Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů navazuje na sérii publikací slavistického projektu spojeného s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy.18 textů tohoto svazku je rozděleno do tří oddílů (Jazyk, Literatura, Dějiny a kultura).
etnografie, etnologie

Neslovanské elementy v kulturách a jazycích Slovanů

197 Kč
175 Kč
Od národopisu k evropské etnologii - 11%
(1x)
Publikace se snaží dějinný vývoj etnologického pracoviště na brněnské univerzitě prezentovat na pozadí obecného vývoj filozofické fakulty a Masarykovy univerzity.
etnografie, etnologie

Od národopisu k evropské etnologii

246 Kč
218 Kč
Svjatogor - 11%
Byliny o bohatýru Svjatogorovi jsou nedílnou součástí tradice ruské folklorní epiky. Popisují setkání mladého hrdiny Ilji Muromce s jeho starým mentorem, umírajícím obrem Svjatogorem.
etnografie, etnologie

Svjatogor

448 Kč
398 Kč
Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

etnografie, etnologie

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 62 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 > >>