Nejprodávanější tituly - březen 2021
dle období

Temná strana národních států - 11%
V knize se autor věnuje etnickým čistkám a vyhnáním v Evropě ve 20. století. Stranou přitom ponechává problematiku holocaustu, která podle jeho názoru představuje zcela specifický a svébytný způsob rasově zdůvodňovaných čistek.
dle období
Ukázky

Temná strana národních států

322 Kč
286 Kč
Živá minulost - 11%
(1x)
Stopováním geneze historického povědomí a kulturní paměti v této knize František Graus předběhl dnes velmi moderní bádání o místech paměti a politice paměti.
dle období
Ukázky

Živá minulost

358 Kč
318 Kč
Eichmann - 6%
Působivý, obsáhlý a čtivý životopis z pera Davida Cesaraniho, přednášejícího novodobé dějiny na Londýnské univerzitě, představuje první dílo, které o Eichmannovi a jeho životě bezprostředně po soudním procesu s tímto nacistickým zločincem vyšlo.
dle období

Eichmann

576 Kč
542 Kč
Dům ve Stecherově ulici - 30%
(1x)
Vzpomínky mosteckého rodáka Huberta Sigmunda zachycují jeden z nejtemnějších úseků moderních českých dějin a zároveň tragické vyústění mnohasetletého soužití Čechů a Němců v naší zemi.
dle období

Dům ve Stecherově ulici

140 Kč
98 Kč
Španělská chřipka - 11%
Před sto roky, když se krvavý zápas národů po čtyřech letech chýlí ke konci, nabývá na obrátkách smrtonosná epidemie – pověstná pandemie španělské chřipky.
dle období
Ukázky

Španělská chřipka

359 Kč
319 Kč
Modernizace na pokračování. - 11%
(2x)
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
dle období
Ukázky

Modernizace na pokračování.

403 Kč
358 Kč
Odkaz
Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh jejich odbojové skupiny, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínaje první světovou válkou přes okupaci až po 50. léta.
dle období

Odkaz

269 Kč
Zastřené počátky sociálního státu - 11%
(1x)
Autorka zkoumá, jak Heydrichova politika „cukru a biče“ ovlivňovala distribucí důchodů a přídavků, jakým způsobem zasáhla dostupnost sociální a zdravotní péče, resp. fungování sociálního pojištění obyvatelstva v okupovaném prostoru Čech a Moravy.
dle období
Ukázky

Zastřené počátky sociálního státu

358 Kč
318 Kč
Osudový omyl André Maginota
(4x)
Kniha je určena všem, kteří se v současné nebezpečné době dovedou zamyslet nad omylem, jehož důsledky pociťujeme dodnes.
dle období

Osudový omyl André Maginota

90 Kč
Osvětimská knihovnice - 6%
(4x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
dle období

Osvětimská knihovnice

305 Kč
287 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 438 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 44 > >>