Nejprodávanější knihy - březen 2021
báje a legendy

O obrovi, který neměl srdce v těle - 6%
(1x)
Svazek norských pohádek obsahuje všechny pohádky, jež po vzoru bratří Grimmů v 19. století vydali sběratelé Peter Christen Asbjornsen a Jorgen Moe. Všem sto devatenácti pohádkám je v tomto českém překladu ponechán jejich původní rozsah i osobitý styl.
báje a legendy

O obrovi, který neměl srdce v těle

338 Kč
318 Kč
Finské pohádky
(1x)
Výbor finských pohádek obsahuje témata původní finská i migrující. Všechna jsou však postavena na typicky finsky neotřelých motivech, které zaujmou malé i dospělé čtenáře.
báje a legendy

Finské pohádky

116 Kč
O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly - 6%
Legendární příběhy polského národa jsou uspořádány podle geografického klíče, tak aby byly zastoupeny všechny význačnější oblasti země. Na pověsti o Lechovi, králi Krakovi či o založení Varšavy navazují legendy z úpatí Krkonoš, Tater či Beskyd.
báje a legendy

O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly

305 Kč
287 Kč
Anděl na velbloudu - 11%
Pohádky z dob, kdy v městských hradbách kromě Plzeňanů běžně žili čerti, vodníci, trpaslíci i kouzelné bylinkářky.
báje a legendy
Ukázky

Anděl na velbloudu

89 Kč
79 Kč
Pomsta hadů - 6%
Literární tradice tchajwanských domorodců velmi bohatá. Kniha Pomsta hadů přináší příběhy ilustrující ústní tradici těchto kmenů, jsou mezi nimi základní mýty o původu lidí, o povodni, o získání ohně, příběhy o obludách i dojímavé milostné příběhy.
báje a legendy

Pomsta hadů

220 Kč
207 Kč
Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení - 11%
Průvodce tajemnou cestou napříč starou Prahou zavede čtenáře nejen do minulosti, ale především na místa, kde byl v průběhu dějin zaznamenán výskyt toho kterého zjevení, démona, ducha či jiného podobného strašidla.
báje a legendy

Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení

251 Kč
223 Kč
Pověsti z Čech - 11%
Kniha Pověsti z Čech Josefa Virgila Grohmanna (1831–1919), významného domácího německy píšícího mytologa, je historicky první sbírkou českých pověstí. V českém překladu vycházejí poprvé až nyní.
báje a legendy

Pověsti z Čech

269 Kč
239 Kč
Hliněný tygr - 6%
(1x)
Příběhy z dob, kdy ještě po zemi chodili bohové a démoni. Vyprávění se často vážou ke konkrétním místům v himálajském království, bok po boku v nich vystupují historické osobnosti a celý pantheon místních bohů.
báje a legendy

Hliněný tygr

253 Kč
238 Kč
Osm světel - 6%
(2x)
Židovské písemnictví patří k nejstarším, a zároveň nejrozmanitějším na světě, jeho texty dělí tisíce let i kilometrů. V knize Osm světel můžete najít nejznámější židovské pohádkové příběhy, legendy, bajky a anekdotická vyprávění.
báje a legendy

Osm světel

338 Kč
318 Kč
Helma hrůzy - 6%
Próza dnes již legendárního soudobého ruského prozaika, která vychází v rámci mezinárodního projektu moderních mýtů, parafrázuje známou řeckou legendu o Mínótaurovi. Celá próza je přesným záznamem imaginárního chatu.
báje a legendy

Helma hrůzy

246 Kč
231 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 79 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 > >>