Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - duben 2021
historické osobnosti

Madeleine - 11%
(3x)
Autorka se coby americká ministryně zahraničí během dvou prezidentských období Billa Clintona podílela na zásadních politických rozhodnutích své doby a účastnila se nejednoho dějinného dramatu.
historické osobnosti
Ukázky

Madeleine

448 Kč
398 Kč
Poctivý Abe
Životopisný román zachycuje dramatickou životní dráhu Abrahama Lincolna od jeho mládí a jinošství, kdy si jako kupecký mládenec čtoucí v krámě knihy vysloužil přezdívku "poctivý Abe", přes mužná léta až k jeho zvolení presidentem .
historické osobnosti

Poctivý Abe

89 Kč
Portréty odvahy - 11%
Legendární kniha o politické statečnosti od nejslavnějšího amerického prezidenta 20. století. Kennedyho úvahy o tom, že politik má jít proti proudu, jsou dnes akutálnější než kdy předtím.
historické osobnosti

Portréty odvahy

268 Kč
238 Kč
Zita - důvěrný portrét císařovny - 11%
Kniha obsahuje unikátní fotografie a dosud nepublikované dokumenty z dob působení císařovny Zity v exilu a také její pobyt v klášteře v Solesmes.
historické osobnosti

Zita - důvěrný portrét císařovny

232 Kč
206 Kč
Julek Fučík – věčně živý! - 6%
(1x)
Julius Fučík byl nejen oblíbeným žákem F. X. Šaldy, zdatným komunistickým novinářem a hrdinou druhého odboje, ale také ikonou českého stalinismu, symbolem normalizační propagandy a předmětem svérázného antikultu.
historické osobnosti

Julek Fučík – věčně živý!

254 Kč
239 Kč
K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení - 11%
Karel Havlíček je podle T. G. Masaryka "nedostižným vzorem českého žurnalisty". Podle publicisty a vydavatele Bohumila Slámy je zakladatelem české politologie, Masaryk pak největším, avšak dosud ne plně doceněným českým filosofem a politikem.
historické osobnosti

K.H.B. a T.G.M. o svobodném myšlení

144 Kč
128 Kč
Plnou parou v politice - 11%
Kniha Jiřího Paroubka možná vyvolá protichůdné reakce. Její autor se v ní však projevuje tak, jak se projevoval a projevuje v našem veřejném dění: jako silná, cílevědomá a v každém ohledu nepřehlédnutelná osobnost české politické scény.
historické osobnosti

Plnou parou v politice

270 Kč
240 Kč
Hovory s Aničkou - 11%
Jedno z posledních svědectví generace Langra, Fischla, Čapka, Wericha a dalších v textu Viktora Fischla není zdaleka jen sentimentální vzpomínkou na dobu, která byla hrdá na své ideály. Je především svědectvím o "všedním" sebevědomí jedné generace.
historické osobnosti

Hovory s Aničkou

179 Kč
159 Kč
Joseph Goebbels: Deníky 1924-1929 - 11%
Goebbelsovy deníkové záznamy odrážejí nejenom šílený vnitřní svět jejich pisatele, ale také umožňují pohled do mocenských kruhů Třetí říše. Svazek je bohatě opatřen poznámkami, které pomohou čtenáři pochopit text.
historické osobnosti

Joseph Goebbels: Deníky 1924-1929

269 Kč
239 Kč
Eichmann - 6%
Působivý, obsáhlý a čtivý životopis z pera Davida Cesaraniho, přednášejícího novodobé dějiny na Londýnské univerzitě, představuje první dílo, které o Eichmannovi a jeho životě bezprostředně po soudním procesu s tímto nacistickým zločincem vyšlo.
historické osobnosti

Eichmann

576 Kč
542 Kč
Zobrazuji 151 - 160 z 163 položek
<< < 1 .. 14 15 16 17 > >>