Nejprodávanější knihy - duben 2021
etnografie, etnologie

Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

etnografie, etnologie

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Židovské tradice a zvyky - 11%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie

Židovské tradice a zvyky

297 Kč
264 Kč
Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století - 11%
Přehled dějin Židů v českých zemích v předmoderním období je uspořádán chronologicky – hlavní kapitoly se věnují osudům Židů od středověku po josefinské reformy.
etnografie, etnologie

Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století

135 Kč
120 Kč
Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500-1890 n.l.
(1x)
Autor se zabývá významnými rozdíly mezi kmeny – proč a jak vlastně válečníci bojovali, jaké používali zbraně a bojové techniky, ukazuje, jak ovlivnili evropské a americké techniky.
etnografie, etnologie

Domorodí válečníci Severní Ameriky 1500-1890 n.l.

269 Kč
Ekonomie přírodních národů - 6%
Světově ojedinělá výpravná kniha o hospodaření u "přírodních národů" odkud můžeme odvozovat i základy ekonomik dneška. "Krásná kniha, která propojuje mnohé, je hluboká a přitom se čte skoro jedním dechem.", Tomáš Sedláček
etnografie, etnologie

Ekonomie přírodních národů

593 Kč
558 Kč
Historie-Otázky–Problémy 2/2010 - 11%

Čtvrté číslo historického časopisu obsahuje studie vzniklé v souvislosti se společným projektem některých středoevropských univerzit „Jinakost našich společných dějin“.

etnografie, etnologie

Historie-Otázky–Problémy 2/2010

207 Kč
184 Kč
Chvála schoulení - 11%
Soubor dvaceti osmi esejů, které představují sondu do duchovně vyčerpané každodennosti současného západního člověka, do nejrůznějších způsobů "zapomenutí na bytí", na posvátné v lidském životě.
etnografie, etnologie

Chvála schoulení

266 Kč
236 Kč
Dárek z pouti - 6%
(1x)
Více než 400 dokonalých vyobrazení nejrůznějších objektů a předmětů spjatých s tradicí náboženských poutí v našich zemích zaujme svou krásnou a jedinečností. Erudovaný text předního českého etnografa a znalce dané problematiky čtivou a vstřícnou formou
etnografie, etnologie

Dárek z pouti

594 Kč
559 Kč
Chuej Kche hledá cestu - Pověsti o klášteru Šao-lin - 6%
(1x)
Klášter Šao-lin je dnes známý po celém světě. Wang Chung–ťün se vydal do terénu, aby zaznamenal pověsti, které o klášteru mezi lidmi dosud kolují.
etnografie, etnologie

Chuej Kche hledá cestu - Pověsti o klášteru Šao-lin

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 55 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>