Nejprodávanější Kniha - duben 2021
báje a legendy

Obrazy ze Starého zákona - 11%
Bohatě ilustrovaná autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné příběhy z Levanty, Mezopotámie a Egypta.
báje a legendy
Ukázky

Obrazy ze Starého zákona

269 Kč
239 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Argonautika - 6%
Další vydání dosud jediného českého básnického překladu ve svédobě proslulého díla helénistického básníka Apollónia Rhodského. Ten ve svém eposu zpracoval slavný řecký mýtus o plavbě hrdiny Iásona a jeho druhů, Argonautů, na lodi Argó.
báje a legendy

Argonautika

338 Kč
318 Kč
Keltské báje a mýty - 11%
Historické území Keltů zasahovalo i do Čech, avšak později byl tento národ vytlačen až na Britské ostrovy – do Irska, z balad známého jako věčně zelený ostrov Erin.
báje a legendy

Keltské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
O obrovi, který neměl srdce v těle - 6%
(1x)
Svazek norských pohádek obsahuje všechny pohádky, jež po vzoru bratří Grimmů v 19. století vydali sběratelé Peter Christen Asbjornsen a Jorgen Moe. Všem sto devatenácti pohádkám je v tomto českém překladu ponechán jejich původní rozsah i osobitý styl.
báje a legendy

O obrovi, který neměl srdce v těle

338 Kč
318 Kč
Finské pohádky
(1x)
Výbor finských pohádek obsahuje témata původní finská i migrující. Všechna jsou však postavena na typicky finsky neotřelých motivech, které zaujmou malé i dospělé čtenáře.
báje a legendy

Finské pohádky

116 Kč
Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení - 11%
Průvodce tajemnou cestou napříč starou Prahou zavede čtenáře nejen do minulosti, ale především na místa, kde byl v průběhu dějin zaznamenán výskyt toho kterého zjevení, démona, ducha či jiného podobného strašidla.
báje a legendy

Pražská strašidla a všemožná jiná zjevení

251 Kč
223 Kč
Leyendas de la Praga Vieja - 11%
Španělská mutace knihy. Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy.
báje a legendy

Leyendas de la Praga Vieja

242 Kč
215 Kč
Sága o Hervaře - komentáře - 11%
(2x)
Komentář k Sáze o Hervaře nabízí osvětlení a výklad stěžejních témat, které textem ságy pronikají a určují tak její kulturní význam.
báje a legendy

Sága o Hervaře - komentáře

224 Kč
199 Kč
Legendy o svatém Františkovi z let 1240-1253 - 11%
V tomto dílu Františkánských pramenů se setkáváme s životopisy sv. Františka, jež vznikaly v období od výzvy generálního ministra Crescencia z Jesi, až do generální kapituly z roku 1260, která se rozhodla "udělat pořádek" ve Františkově hagiografii.
báje a legendy

Legendy o svatém Františkovi z let 1240-1253

288 Kč
256 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 89 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 > >>