Nejprodávanější Kniha - květen 2021
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu - 11%
(1x)
Kniha V kapitalismu. Proti kapitalismu. Za hranice kapitalismu. spojuje texty tří přednášek, které John Holloway nedávno přednesl v Kalifornském institutu integrálních studií v San Francisku.
sociologie

V kapitalismu - Proti kapitalismu - Za hranice kapitalismu

176 Kč
156 Kč
Marienthal - 11%
Nezaměstnanost je naléhavým problémem dnešní doby. Má sociální, ekonomické, psychologické i zdravotní důsledky. Kniha prezentuje první velký výzkum k tomuto tématu.
sociologie

Marienthal

235 Kč
209 Kč
Sociologie - 2%
(2x)
Elementární učební text, ve kterém autor definuje klíčová sociologická témata. Nové české vydání vychází z posledního, podstatně přepracovaného a rozšířeného rozšířeného anglického vydání z roku 2008.
sociologie
Ukázky

Sociologie

1 146 Kč
1 118 Kč
Homelessness: Probes to Excluded Environments - 11%
Publikace Homelessness: Probes to Excluded Environments přibližuje výzkumy zaměřené na lidi bez domova a ohrožené ztrátou domova ve městě Plzeň. Jedná se o kombinaci aplikovaného a základního výzkumu, jenž probíhal v letech 2014–2018.
sociologie

Homelessness: Probes to Excluded Environments

189 Kč
168 Kč
Vzdělání – společnost – hospodářství - 11%
Autor v obsáhlé monografii analyzuje interakce mezi hospodářským a sociálním vývojem, státní správou, společností, zástupci hospodářské sféry a tou částí vzdělávacího systému, která měla připravit kvalifikované pracovní síly pro tovární průmysl,...
sociologie

Vzdělání – společnost – hospodářství

539 Kč
479 Kč
Život v průsečíku rizik - 11%
Současná sociologie si klade otázky, kde, jak a proč vznikají rizika, jak je produkuje nebo konstruuje sama společnost, a jak se promítají do jedincovy každodennosti.
sociologie

Život v průsečíku rizik

234 Kč
208 Kč
Approche épilinguistique des adolescents québécois sur la situation linguistique au Québec - 11%
Hlavním tématem této knihy je empirické ověření obecně rozšířených domněnek týkajících se postoje mladých lidí k aktuální jazykové situaci v kanadské provincii Quebec.
sociologie

Approche épilinguistique des adolescents québécois sur la situation linguistique au Québec

311 Kč
276 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
S rozumem v koncích - 11%

Stáváme se méně inteligentními. Kniha S rozumem v koncích nám sděluje tento šokující, ale fascinující poznatek. Autoři nám představují vršící se hromadu důkazů, že lidé jsou dnes podstatně méně inteligentní, než tomu bylo před sto lety.

sociologie

S rozumem v koncích

395 Kč
351 Kč
Tyranie metrik - 11%

Metriky se začaly používat v sedmdesátých letech k efektivnímu řízení podniků, ale postupně pronikaly do všech oborů lidské činnosti.

sociologie
Ukázky

Tyranie metrik

266 Kč
236 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 53 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>