Nejprodávanější e-knihy - květen 2021
historické osobnosti

Heinrich Himmler - 20%
Skutečně epochální práce německého historika a proslulého odborníka na nacismus Petera Longericha odhaluje poslední nevyjasněné otázky kolem říšského vůdce SS Heinricha Himmlera (1900–1945).
historické osobnosti
Ukázky

Heinrich Himmler

764 Kč
611 Kč
Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
historické osobnosti
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
Karel IV. - záhady a mysteria - 20%
Od narození Karla IV. uplynulo sedm století a my si tohoto výjimečného panovníka připomínáme jako osobnost, která měla pro rozkvět zemí Koruny české nezpochybnitelný význam.
historické osobnosti
Ukázky

Karel IV. - záhady a mysteria

179 Kč
143 Kč
Marie Terezie: záhady a mystéria - 20%
Jaké byly klíčové okamžiky vlády Marie Terezie? Barokní období, do kterého se jediná česká panovnice narodila, bylo bohaté kulturou i množstvím pověr a předsudků. Objevovalo se několik zázračných a pozoruhodných událostí, které ovlivňovaly dobu i vnitřní svět panovnice – její vztahy k církvi a náboženské víře.
historické osobnosti
Ukázky

Marie Terezie: záhady a mystéria

199 Kč
159 Kč
Věta jako povolání - 20%
Významný český novinář a spisovatel Karel Hvížďala slaví v roce 2020 své osmdesáté narozeniny. K této příležitosti vychází mimořádné souborné vydání jeho úspěšných knih pod názvem Věta jako povolání…
historické osobnosti
Ukázky

Věta jako povolání

349 Kč
279 Kč
Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 2 - 20%
Druhý díl knihy přináší přehled světových osobností novověku, jejichž jména možná znáte ze školy, ale spoustu věcí o nich určitě ještě nevíte. Víte, že první americký prezident George Washington nebydlel ani jediný den v Bílém domě? Že T. A. Edison byl dvakrát ženatý a v Praze navštívil jedno slavné kino?
historické osobnosti
Ukázky

Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 2

189 Kč
151 Kč
Jiný TGM - 20%
(7x)
Pavel Kosatík sestavil Masarykův plastický obraz pro 21. století. Jiný TGM je pro všechny, kdo přemýšlejí o české demokracii a o tom, jak ji udržet. Zároveň přináší víc života a pochybností než pomníků a svatých obrázků.
historické osobnosti
Ukázky

Jiný TGM

249 Kč
199 Kč
Knížecí život - 20%
(3x)
Po více než dvaceti letech vychází zrevidovaný a rozšířený rozhovor Karla Hvížďaly s knížetem Karlem Schwarzenbergem. Ten vzpomíná na svoje předky či přátele, charakterizuje roli současné šlechty či se zaobírá aktuální politickou i společenskou scénou.
historické osobnosti
Ukázky

Knížecí život

179 Kč
143 Kč
Alžběta II. - 20%
Nesmírně čtivá, ale badatelsky pečlivě připravená kniha ukazuje zblízka ženu, kterou známe jen na dálku, její čilou povahu, smysl pro humor a bystrý intelekt, díky nimž zvládá nejnáročnější úkoly pracovního i rodinného života.
historické osobnosti
Ukázky

Alžběta II.

269 Kč
215 Kč
Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 1 - 20%
Víte, že hunský vládce Attila mohl díky dědečkovi studovat v Římské říši a díky mamince měl placatý nos? Že Alexandr Makedonský hledal v Indii lidi s ušima až na zem a historik Herodotos psal o mravencích velkých jako liška? A že Sokrates s velkou pravděpodobností neřekl „Vím, že nic nevím“ a jeho žena Xantipa si nezaslouží svou špatnou pověst?
historické osobnosti
Ukázky

Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 1

189 Kč
151 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 37 položek
<< < 1 2 3 4 > >>