Nejprodávanější knihy - červen 2021
etnografie, etnologie

Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Čelední služba v Čechách v raném novověku
Kniha je vůbec prvním monografickým zpracováním tématu v české historiografii. Publikace se na základě různých právních a evidenčních pramenů snaží ozřejmit principy fungování čelední služby a postavení sloužících v tradiční české společnosti.
etnografie, etnologie

Čelední služba v Čechách v raném novověku

617 Kč
Velikonoce - 11%
Velikonoce - pro někoho svátky jara, pro jiného nejvýznamnější a nejdůležitější křesťanský svátek. Jaká je historie Velikonoc? Jak je slavili naši předkové a jaké zvyky a tradice dodržovali?
etnografie, etnologie
Ukázky

Velikonoce

269 Kč
239 Kč
V albánských výšinách - 11%
V roce 1908 Edith Durhamová takřka samotná (pouze se svým věrným albánským průvodcem) procházela křížem krážem skrze izolované, málo zmapované a v dané době často démonizované území severoalbánských horských kmenů.
etnografie, etnologie

V albánských výšinách

349 Kč
310 Kč
Arménská genocida - 11%
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie

Arménská genocida

494 Kč
439 Kč
Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století - 11%
Přehled dějin Židů v českých zemích v předmoderním období je uspořádán chronologicky – hlavní kapitoly se věnují osudům Židů od středověku po josefinské reformy.
etnografie, etnologie

Dějiny Židů v českých zemích v 10. - 18. století

135 Kč
120 Kč
Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
etnografie, etnologie

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách - 11%
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
etnografie, etnologie

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
358 Kč
Ekonomie přírodních národů - 6%
Světově ojedinělá výpravná kniha o hospodaření u "přírodních národů" odkud můžeme odvozovat i základy ekonomik dneška. "Krásná kniha, která propojuje mnohé, je hluboká a přitom se čte skoro jedním dechem.", Tomáš Sedláček
etnografie, etnologie

Ekonomie přírodních národů

593 Kč
558 Kč
Chvála schoulení - 11%
Soubor dvaceti osmi esejů, které představují sondu do duchovně vyčerpané každodennosti současného západního člověka, do nejrůznějších způsobů "zapomenutí na bytí", na posvátné v lidském životě.
etnografie, etnologie

Chvála schoulení

266 Kč
236 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 24 položek
<< < 1 2 3 > >>