Nejprodávanější knihy - červen 2021
společenské vědy

Hledání ztraceného smyslu revoluce - 6%
Kniha nabízí zcela nový pohled jak na dynamický vztah marxismu a mocenské politiky, tak na celkový politický a intelektuální vývoj ve středoevropských komunistických diktaturách po Stalinově smrti.
společenské vědy

Hledání ztraceného smyslu revoluce

338 Kč
318 Kč
Závistivý lidojed a pták-nepták - 6%
(1x)
Kniha obsahuje mýty domorodců z druhého největšího ostrova světa. Je svědectvím o různorodosti a exotičnosti kultur přírodních národů nezávislého státu Papua-Nová Guinea a indonéské části ostrova, zvané Západní Papua.
společenské vědy

Závistivý lidojed a pták-nepták

253 Kč
238 Kč
Decivilizace
Přední český fenimista a filozof Mirek Vodrážka je známý především svým provokativním způsobem myšlení a kontroverzními tématy. Kniha je výborem esejů z let 1990 - 2007 na téma undergroundu, chaosu, feminismu a transgenderu.
společenské vědy

Decivilizace

44 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
společenské vědy

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Nechovejte se tu jako doma, příteli - 11%
(2x)
Svazek obsahuje dva eseje Milana Kundery: "Kdo je to romanopisec" a "Nechovejte se tu jako doma, příteli". Jejich společným tématem je zamyšlení romanopisce nad romanopiscem.
společenské vědy

Nechovejte se tu jako doma, příteli

149 Kč
132 Kč
Strukturální antropologie II - 6%
(1x)
Nový výbor stěžejních textů předního představitele strukturalismu v antropologii vznikl patnáct let po uveřejnění svazku Strukturální antropologie.
společenské vědy

Strukturální antropologie II

338 Kč
318 Kč
Demokracie v Evropě - 11%
Kniha zahrnuje příspěvky českých i mezinárodních odborníků z evropských univerzit a výzkumných center na téma demokratické občanství v dnešní Evropě.
společenské vědy

Demokracie v Evropě

89 Kč
79 Kč
Kastrující stín svatého Garty - 11%
(1x)
Kniha přináší texty Milana Kundery věnované Franzi Kafkovi: eseje Kastrující stín svatého Garty a Překlad jedné věty a „jako doplněk a epilog“ Umění věrnosti a Hranice nepravděpodobného už není střežená.
společenské vědy

Kastrující stín svatého Garty

149 Kč
132 Kč
Mnohohlasem - 11%
Publikace se zabývá tématem, jehož systematické pokrytí je nutné nejen pro budování odborného diskursu genderových studií u nás, ale také pro úplnější poznání transformačních procesů v České republice po roce 1989.
společenské vědy

Mnohohlasem

208 Kč
185 Kč
Toulavá kamera 3 - 11%
Třetí díl knižního zpracování oblíbeného televizního pořadu Toulavá kamera obsahuje padesát poutavých reportáží. Publikace vás zavede na zajímavá místa České republiky – do neobyčejných muzeí, skanzenů i k unikátním přírodním výtvorům.
společenské vědy

Toulavá kamera 3

296 Kč
263 Kč
Zobrazuji 321 - 330 z 339 položek
<< < 1 .. 31 32 33 34 > >>