Nejprodávanější tituly - červen 2021
botanika

Stromy, listy, květy a semena
Tato překrásně ilustrovaná encyklopedie vezme děti i zvídavé dospělé čtenáře na vzrušující výpravu do říše rostlin.
botanika

Stromy, listy, květy a semena

449 Kč
Čarodějné byliny

Život starých babek kořenářek byl neustálým balancováním – mezi bylinkářstvím a uměním léčit, nedůvěrou a pronásledováním. Claudia Ritterová začala pátrat a shromáždila o „čarodějnicích“ a jejich léčivých bylinách mnoho informací a materiálů.

botanika

Čarodějné byliny

314 Kč
Encyklopedie listnatých stromů a keřů

S listnatými stromy a keři se můžeme setkat prakticky kdekoliv. Ať už se vydáme na procházku do přírody, botanické zahrady nebo třeba do zámeckého parku. Obklopují nás v našem okolí a tvoří nepostradatelnou součást našeho života. Kniha, kterou nyní držíte v rukou, si klade za úkol provést vás světem listnatých dřevin a ukázat vám rozmanitost jejich světa v šíři, jaká u nás nemá obdoby. Na bezmála 750 stranách je popsáno přes 4 700 druhů, poddruhů a kultivarů listnatých dřevin, které se vyskytují v zahradách, parcích a ve volné přírodě našich zeměpisných šířek. Text doprovází více než 3 000 barevných fotografií a kreseb, díky nimž je možné detailně se seznámit s většinou popisovaných druhů. V této knize poznáte dřeviny opravdu od A do Z. Proniknete do tajů jejich stavby i vývojových fází a skryté vám nezůstanou ani informace o jejich pěstování a množení. Encyklopedie listnatých stromů a keřů není určená jen pro botaniky, dendrology. Její bohatost a přehlednost ocení všichni milovníci přírody, kteří chtějí mít doma unikátní ucelenou encyklopedii o tomto tématu.

botanika
Ukázky

Encyklopedie listnatých stromů a keřů

1 099 Kč
Moje kniha divokých bylin
(1x)
Plané byliny a plané plody mají tolik dobrých vlastností! Monika Wurftová, zkušená učitelka bylinkářství, představuje portréty třiceti těch nejzajímavějších tak podrobně, že k jejich poznání a plnému využití postačí jen tato jediná kniha.
botanika

Moje kniha divokých bylin

269 Kč
Okrasné keře a jejich použití
Okrasné keře vybrali známí botanici záměrně, protože zájem o pěstování okrasných keřů se neustále zvyšuje s rostoucím počtem nejen užitkových zahrádek, ale i rodinných domků.
botanika

Okrasné keře a jejich použití

449 Kč
Plané rostliny
Publikace, která je součástí edice Příroda do kapsy, se věnuje běžným i méně častým planým rostlinám, které můžeme objevit při procházkách ve volné krajině – ať už na osluněných loukách, v zastíněných lesích, nebo ve vegetaci podél cest či vodních toků.
botanika

Plané rostliny

269 Kč
Evoluce všeho
(2x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
botanika

Evoluce všeho

359 Kč
Poznejte stromy podle listů
Poznávat a určovat stromy je s touto příručkou docela snadné. Listy i jehlice stromů jsou zde vyobrazeny ve skutečné velikosti, takže stačí list položit na obrázek v knize, porovnat, a rychle a jednoduše přijdete na to, o který druh se jedná.
botanika

Poznejte stromy podle listů

269 Kč
Léčivá síla ovoce a zeleniny
Kniha pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Díky informacím, které jinde nenajdete, porozumíte vlastnímu zdraví a ochráníte tak sebe a své blízké před utrpením a nemocemi.
botanika
Ukázky

Léčivá síla ovoce a zeleniny

458 Kč
Levandule
Poznejte kouzlo bylinky, které se žádná jiná na světě nevyrovná.
botanika

Levandule

251 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 38 položek
<< < 1 2 3 4 > >>