Nejprodávanější e-knihy - červenec 2021
historické osobnosti

Denník - 20%
V knize je zachycena atmosféra a boje v rakousko-uherské armádě v Rusku a Itálii, zajetí kozáky, vstup do legií, ústup z Ukrajiny po bolševické revoluci, boje a život na Transsibiřské magistrále a cesta s 18. lodním transportem do svobodné vlasti.
historické osobnosti
Ukázky

Denník

169 Kč
135 Kč
Charlotta - 20%
(2x)

Masarykovi byli moderní pár. Oba byli velcí idealisté, přemýšliví, kosmopolitní. Rebelovali v oblasti náboženství, manželství i výchovy dětí. Ne všechno ale tehdejší společnost dokázala přijmout.

historické osobnosti
Ukázky

Charlotta

279 Kč
223 Kč
Masaryk iritující a fascinující - 20%
Předkládaná kniha je velmi živým a čtivým zpracováním životního příběhu T. G. Masaryka i myšlenkového odkazu prezidenta osvoboditele.
historické osobnosti
Ukázky

Masaryk iritující a fascinující

270 Kč
216 Kč
100 x TGM - 20%
(1x)
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.
historické osobnosti
Ukázky

100 x TGM

140 Kč
112 Kč
Alžběta II. - 20%
Nesmírně čtivá, ale badatelsky pečlivě připravená kniha ukazuje zblízka ženu, kterou známe jen na dálku, její čilou povahu, smysl pro humor a bystrý intelekt, díky nimž zvládá nejnáročnější úkoly pracovního i rodinného života.
historické osobnosti
Ukázky

Alžběta II.

269 Kč
215 Kč
Angažovaná čítanka Romana Jakobsona - 20%
Antologie představuje známého literárního badatele a lingvistu Romana Jakobsona (1896–1982) jako aktivního účastníka a spolutvůrce mediálního prostoru meziválečného Československa a válečné emigrace.
historické osobnosti
Ukázky

Angažovaná čítanka Romana Jakobsona

270 Kč
216 Kč
Vratislav - První král Čechů - 20%
Reitinger zvolil metodu analytických sond do Vratislavovy domácí a zahraniční politiky, s důrazem na jeho panovnickou moc. V mnoha ohledech je jeho kniha velmi objevná, protože novou optikou nahlíží dobu druhé poloviny 11. století.
historické osobnosti
Ukázky

Vratislav - První král Čechů

298 Kč
238 Kč
Smrt a pohřby slavných - 20%
(1x)
Mnohé současné biografie historických osobností z pera jinak vynikajících dějepisců jako by postrádaly zakončení – smrt či pohřeb jsou v nich pojednány jen velmi stručně až povrchně, jako by snad k životu té které postavy ani nepatřily. ...
historické osobnosti
Ukázky

Smrt a pohřby slavných

149 Kč
119 Kč
Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (II.) - 20%
Druhá část politické biografie Edvarda Beneše se věnuje období od roku 1935, kdy se stává prezidentem ČSR, až do poválečných let poznamenaných marnými snahami o záchranu demokracie.
historické osobnosti
Ukázky

Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (II.)

280 Kč
224 Kč
T. G. Masaryk a jeho c.k. protivníci - 20%
Kniha vychází u příležitosti stého výročí vystoupení T. G. Masaryka v sále Reformace v Ženevě dne 6. července 1915, jímž poprvé veřejně deklaroval požadavek vzniku samostatného československého státu.
historické osobnosti
Ukázky

T. G. Masaryk a jeho c.k. protivníci

180 Kč
144 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 46 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>