Nejprodávanější tituly - červenec 2021
báje a legendy

Mýty - 20%
(2x)
Nikdo neumí milovat a nenávidět, toužit a podvádět tak odvážně a rafinovaně jako řečtí bohové a bohyně. Jsou jako my, ale jejich činy a dobrodružství jsou vepsány do nebeské klenby nad našimi hlavami.
báje a legendy
Ukázky

Mýty

280 Kč
224 Kč
Pověsti a legendy - 11%
V knize najdeme kromě dat každý den i jména, která původně většinou patřila světcům, historicky doloženým nebo zčásti smyšleným postavám. Uváděný den bývá dnem jejich smrti, zřídka narození, někdy je spojen i s nějakým příběhem.
báje a legendy

Pověsti a legendy

143 Kč
127 Kč
První noc bez lásky - 20%
Hořká rozlučka s panenstvím čeká každou nevěstu panství, kde se usadil zlý a odpudivý Ferdinand Karabica. Nový pán hodlá uplatňovat právo první noci. Ženy nesou svůj osud rozdílně. Některá se s rozkazem smíří, jiná volí tragický konec.
báje a legendy
Ukázky

První noc bez lásky

129 Kč
103 Kč
Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky - 11%

Kniha je bohatým, reprezentativním souborem různých žánrů arabské lidové vypravěčské tvorby – v jeho mýtech se prolínají staroarabské (předislámské) mýtické náměty s lidovými, nábožensko-legendárními a koranickými vyprávěními islámské epochy.

báje a legendy
Ukázky

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky

358 Kč
318 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Rozsudky soudce Óoky - 11%
Óoka Tadasuke byl skutečnou historickou postavou. Žil v Japonsku na přelomu 17. a 18. století, a protože tehdejší zákony byly příliš přísné, často je musel obejít svou vynalézavostí.
báje a legendy

Rozsudky soudce Óoky

269 Kč
239 Kč
Vampyrismus & Magia posthuma - 20%
(1x)
G. Maiello popisuje vampyrismus v historickém kontextu, opírá se nejen o doklady lidové slovesnosti a literární citace, ale i o četná autentická svědectví a ověřené zprávy včetně archeologických nálezů, analyzuje je a interkulturálně porovnává.
báje a legendy
Ukázky

Vampyrismus & Magia posthuma

149 Kč
119 Kč
Poselství prachu. Mýty Šošonů - 6%
Publikace Poselství prachu přináší antologii vyprávění domorodých kmenů z Velké pánve, tj. etnik tradičně obývajících teritoria dnešních amerických států Utah a Nevada.
báje a legendy

Poselství prachu. Mýty Šošonů

305 Kč
287 Kč
22 böhmische Legenden - 6%
Tato kniha nabízí čtenáři mnohem víc, než pouhý přehled nejkrásnějších míst v Čechách. Magie každého z nich je však skrytá, nenalistujete ji v žádném průvodci. Čtení v němčině.
báje a legendy

22 böhmische Legenden

281 Kč
264 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 49 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>