Nejprodávanější knihy - srpen 2021
světová

Na útěku
(3x)
Syrové a zároveň zvláštním lyrismem překypující vyprávění je podobenstvím o archetypálním střetu dobra a zla, v němž nakonec lidská důstojnost přece zvítězí nad zvůlí a krutostí.
světová
Ukázky

Na útěku

224 Kč
Životem na zelenou
(3x)
Nekonvenční memoáry držitele Oscara jsou plné šťavnatých historek, originálních postřehů a neotřelých návodů, jak v životě dosáhnout větší spokojenosti.
světová

Životem na zelenou

359 Kč
Falešná hodnota
Nové dobrodružství Petera Granta… a zároveň nový rozjezd! Jsme stále v Londýně, ale Peter už nepracuje u metropolitní policie. Po uzavření případu Muže bez tváře a dalších peripetiích se Peter usazuje a připravuje se na otcovskou roli...
světová
Ukázky

Falešná hodnota

313 Kč
Láska v temné ulici
(2x)
Paříž, New York, Švýcarsko, zapadlý kout amerického venkova – to všechno jsou místa, která Irwin Shaw, jeden z nejlepších amerických prozaiků 20. století, mistrovsky zachytil ve své povídkové sbírce Láska v temné ulici.
světová
Ukázky

Láska v temné ulici

312 Kč
Život na míru
(3x)
Připadá vám, že nutně potřebujete nové tričko? Než si ho pořídíte, přečtěte si knihu Marka Rabije. Přesčasy, dětská práce, dlouhé směny, továrny v rozpadajících se barácích: cena evropské módy.
světová

Život na míru

377 Kč
Portréty v ostnatém drátu
Vzpomínková próza Portréty v ostnatém drátu vyšla až po jeho smrti v roce 1984 v Paříži. Jeho svědectví z břežněvovských lágrů je básníkovou variantou Dostojevského Zápisků z Mrtvého domu a barvitě v nich líčí život v pracovním táboře na Sibiři.
světová
Ukázky

Portréty v ostnatém drátu

267 Kč
Přeběhlík
(2x)
Román otevírá téma dezerce, v Německu po druhé světové válce do značné míry tabuizované. Vydání románu, původně napsaného roku 1951, bylo v atmosféře prudce se rozhořívající studené války znemožněno a dílo upadlo v zapomnění.
světová
Ukázky

Přeběhlík

267 Kč
Trilogie Nikopol
(2x)
Nikopol je slavná řada tří sci-fi grafických románů napsaných v letech 1980 až 1992. Příběh se odehraje již brzy, Enki Bilal, francouzský kreslíř s jugoslávskými (i českými) kořeny, jej zasadil do Paříže roku 2023.
světová
Ukázky

Trilogie Nikopol

538 Kč
Ještě než umřu
Šestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba.
světová
Ukázky

Ještě než umřu

249 Kč
Jaro
(8x)
Jednoduchou řečí obrázků vypráví renomovaná autorka a ilustrátorka dětských knih Rotraut Susanne Bernerová příběhy všedního dne, obratně a vtipně splétá dohromady drobné epizody. Kniha je vynikající pomůckou sloužící k rozvíjení dětské fantazie.
světová

Jaro

254 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 1000 položek
1 2 3 .. 100 > >>