Nejprodávanější tituly - srpen 2021
společenské vědy

Budoucnost kapitalismu - 11%
(2x)
Hluboké rozpory trhají křehké předivo společnosti západního světa: prosperující města stojí proti odstrčenému venkovu, špičkově vzdělaná elita proti lidem, pro něž je kvalitní vzdělání finančně nedostupné, bohaté země proti chudým.
společenské vědy

Budoucnost kapitalismu

403 Kč
358 Kč
Jako bych žila dva životy - 11%
(1x)
Otevřený rozhovor básníka Milana Ohniska s výjimečnou moderátorkou Danielou Drtinovou – a také s jednadvaceti „nejbližšími a blízkými“.
společenské vědy
Ukázky

Jako bych žila dva životy

404 Kč
359 Kč
Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech - 11%
(6x)
Politolog a spisovatel Jiří Pehe podává ve své nové knize ucelený pohled na působení Václava Klause v české i zahraniční politice.
společenské vědy

Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech

176 Kč
156 Kč
Demokracie - jak dál? - 11%
(1x)
Sbírka úvah o principech a budoucnosti demokracie od deseti českých odborníků. Jaká jsou ohrožení, kterým dnes čelí demokracie v Česku, Evropě a ve světě?
společenské vědy

Demokracie - jak dál?

359 Kč
319 Kč
Mýtus silného vůdce - 11%
(1x)
V této široce rozkročené práci o způsobech politického vedení politický historik Archie Brown zpochybňuje naše zakořeněné přesvědčení, že jedině silní lídři jsou také lídry úspěšnými a hodnými našeho obdivu.
společenské vědy

Mýtus silného vůdce

628 Kč
558 Kč
Pražské jaro 1968 - 11%
(1x)
Pražské jaro poznamenalo nejen dějiny slovenského a českého národa, komunistických zemí a světového komunistického hnutí, ale vůbec konflikt mezi Východem a Západem, který určoval krátké dějiny 20. století.
společenské vědy
Ukázky

Pražské jaro 1968

315 Kč
280 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
společenské vědy

Vladař

269 Kč
239 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
společenské vědy

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Opuštěná společnost - 11%
(13x)
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu.
společenské vědy
Ukázky

Opuštěná společnost

260 Kč
231 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

společenské vědy
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 355 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 36 > >>