Nejprodávanější tituly - srpen 2021
historické osobnosti

Prosím stručně
(7x)
Kniha Václava Havla je volným pokračováním Dálkového výslechu. Jde o literární koláž, ve které se střídají tři žánry: rozhovor, výňatky z instrukcí spolupracovníkům na Hradě a deníkové zápisy z doby práce na tomto textu.
historické osobnosti

Prosím stručně

89 Kč
Francesco Giuseppe I - 11%
Císař František Josef I. vtiskl době svého panování výraznou pečeť a?stal se posléze ztělesněním starého Rakouska 19. století. Pozvednut na trůn v roce 1848 jako mladý princ, vládl císařství pevnou rukou plných 68 let. Italská Verze publikace.
historické osobnosti

Francesco Giuseppe I

315 Kč
280 Kč
Havel - 11%
(6x)
Václav Havel pohledem Michaela Žantovského: už tím je naznačeno mnohé, co tato biografie přináší. Oba muži spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství.
historické osobnosti
Ukázky

Havel

898 Kč
798 Kč
Baťové versus Československo - 11%
(2x)
Autor knihu rozdělil mezi hlavní tři protagonisty Tomáš Baťa st. (1876), J. A. Baťu a Tomáše Baťu ml. (1914). Snaží se provést ekonomickou a právní analýzu z pohledu znalostí roku 2021.
historické osobnosti

Baťové versus Československo

198 Kč
176 Kč
Císař František Josef I. - Mýty a pravda - 11%
Jaký byl císař František Josef I. v soukromí? Na tuto otázku dává Katrin Unterreiner mnoho odpovědí a představuje tak různé pohledy na muže, jenž stál 68 let v čele mocné monarchie a podílel se na utváření evropských dějin.
historické osobnosti

Císař František Josef I. - Mýty a pravda

287 Kč
255 Kč
Clay-Eva volá Londýn... - 11%
Nově doplněné a opravené vydání knihy líčící osudy československých parašutistů skupiny Clay od výcviku v Británii za druhé světové války až po zpravodajskou činnost na Moravě za protektorátu
historické osobnosti

Clay-Eva volá Londýn...

323 Kč
287 Kč
Dějiny a osudy - 11%
Během více než deseti let, co jsme s Ivošem ve Vojenském historickém ústavu společně sdíleli jednu kancelář, jsem od něj slýchal snad nejvíc jednu větu: „A o tomhle bychom mohli napsat malej, roztomilej článeček...“,
historické osobnosti

Dějiny a osudy

405 Kč
360 Kč
Demokracie a občanské ctnosti - 11%
(2x)

Petr Pithart je nepřehlédnutelnou intelektuální a politickou osobností českých dějin a českého usilování o svobodu a demokracii.

historické osobnosti
Ukázky

Demokracie a občanské ctnosti

806 Kč
716 Kč
Jak nakrmit diktátora - 20%
(3x)
Witolda Szabłowského napadla otázka, kdo vařil nejhorším diktátorům 20. století, když utlačovali a masakrovali obyvatele vlastních zemí? Co mohou říct o historii lidé, kteří se denně starali o jejich jídelníček?
historické osobnosti
Ukázky

Jak nakrmit diktátora

199 Kč
159 Kč
Jdi! - 11%
Třetí díl pamětí Otakara Husáka začíná jeho záměry do budoucna. Po skončení bojů o Slovensko se oženil, chtěl opustit armádu a věnovat se podnikání. Prezident Masaryk s ním ale měl jiné plány! Husák tak pokračoval ve službě, byl povýšen na generála.
historické osobnosti

Jdi!

323 Kč
287 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 133 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 14 > >>