Nejprodávanější knihy - srpen 2021
filosofie

Pravda – dcera času - 11%
Myšlenka pokroku poznání není samozřejmá. V této knize je myšlenka pokroku poznání pochopena jako specifický typ epistemologie, kterýpřiznává času nepominutelnou úlohu při utváření vědění o přírodě.
filosofie

Pravda – dcera času

260 Kč
231 Kč
Snadná cesta - 11%
(1x)
Kniha „Snadná cesta“ představuje českým čtenářům podivuhodnou a proslulou tradici učení, v tibetštině nazývanou Lamrim (v sanskrtu Bodhipathakrama, česky Stupně cesty).
filosofie

Snadná cesta

306 Kč
272 Kč
Vybrané spisy o etice, společnosti a politice I - 11%
První díl rozsáhlého výboru z Millova díla představuje Milla především v kritické návaznosti na zakladatele utilitarismu Jeremyho Benthama: svazek obsahuje Millovu klasickou stať „Utilitarismus".
filosofie

Vybrané spisy o etice, společnosti a politice I

304 Kč
270 Kč
Kdo jsme - 11%
Odkud se vzal svět a život? Jaký je vztah mezi lidským vědomím a bytím, prostorem a časem? Přesahuje globální inteligence chápání našeho smrtelného mozku? Kde se skrývá věčnost a jak souvisí s relativitou času?
filosofie

Kdo jsme

305 Kč
271 Kč
Kniha mlčení + CD - 11%
(1x)
Kniha mlčení – texty staré Číny je reedicí antologie filosofických, magických a hlavně básnických, ale i intimních textů, která vznikala postupně ve druhé polovině 60. let minulého století na výzvu tehdejšího Klubu přátel poezie.
filosofie

Kniha mlčení + CD

531 Kč
472 Kč
Tertulián o manželství - 11%
(1x)
Tato publikace si klade za cíl představit Tertuliánovo pojetí manželství a předložit čtenáři český překlad tří Tertuliánových spisů na téma: Ad uxorem (Manželce), De exhortatione castitatis (Výzva k čistotě) a De monogamia (O jediném manželství).
filosofie

Tertulián o manželství

134 Kč
119 Kč
Věčný návrat téhož - 11%
(6x)
Ustavičně se proměňující povaha myšlení Friedricha Nietzscheho znemožňuje nalézt jeho jednotící prvek. Jedním z nich by mohlo být sledování myšlenky věčného návratu téhož.
filosofie

Věčný návrat téhož

351 Kč
312 Kč
Bůh a stát - 11%

Michail Bakunin, ruský filozof, revolucionář a anarchista, představil ve svém nejznámějším textu nazvaném Bůh a stát výklad společenského vývoje, podle nějž člověk překonává stadium zvířete a božského otroctví díky své schopnosti vzpoury.

filosofie

Bůh a stát

178 Kč
158 Kč
Duch a jsoucno - 11%
Předložená studie zkoumá Hegelovy výklady Aristotelovy psychologie a metafyziky ducha (nús), jež jsou rozvinuty v jeho přednáškách o dějinách filosofie.
filosofie

Duch a jsoucno

160 Kč
142 Kč
Integrální antropologie - 11%
Tato odborná kniha předkládá zcela originální, dosud nepublikovanou koncepci integrální antropologie, která paradigmaticky čerpá z filozofické antropologie Karla Máchy.
filosofie

Integrální antropologie

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 110 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 11 > >>