Nejprodávanější tituly - září 2021
politologie a politika

Averzivní demokracie - 11%
Kniha současné přední politické teoretičky Aletty Norval Aversive Democracy představuje výjimečný počin na poli současné demokratické teorie.
politologie a politika

Averzivní demokracie

252 Kč
224 Kč
Lvi přicházejí - 11%
(2x)
Bývalý slovenský ministr vnitra za KDH Vladimír Palko se v knize Lvi přicházejí věnuje otázkám morálky a etiky, a to zejména morálky a etiky v politice.
politologie a politika

Lvi přicházejí

315 Kč
280 Kč
Rozdělený svět
Proč nastal po roce 1945 český „rozvod“ se Západem? Jaký byl život za „železnou oponou“? Hrozí nám opět rozdělení světa a nová „studená válka“? Stojíme před novým rozkolem Evropy? A jak nás dnes může inspirovat Winston Churchill?
politologie a politika

Rozdělený svět

170 Kč
Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy - 20%
Publikace se zaměřuje na klíčové vnější vlivy ovlivňující bezpečnost ČR a její bezpečnostní systém, na jeho postupné vytváření, politické, ekonomické, sociální, legislativní a demografické aspekty jeho fungování.
politologie a politika
Ukázky

Bezpečnostní systém ČR: problémy a výzvy

250 Kč
200 Kč
Cesta na výsluní - 11%
Kniha Cesta na výsluní analyzuje hlavní směřování zahraniční politiky Sovětského svazu v letech 1917–1945, včetně jejích náhlých, avšak zásadních obratů.
politologie a politika

Cesta na výsluní

268 Kč
238 Kč
Diktátoři černého kontinentu - 11%
(1x)
Tématem knihy, poněkud exotickým pro českého čtenáře, jsou nedemokraticky vládnoucí muži ve dvaadvaceti vybraných afrických státech (např. Jean-Bédel Bokassa, Muammar Kaddáfí, Mengistu Haile Mariam či Robert Mugabe).
politologie a politika
Ukázky

Diktátoři černého kontinentu

225 Kč
200 Kč
Machiavelliho Vladař. Nové umění politiky - 11%
Podrobnými, avšak přehledně podanými interpretacemi osmi vybraných kapitol Vladaře svazek umožňuje seznámení s Machiavelliho svébytným politickým myšlením i se současným stavem bádání.
politologie a politika

Machiavelliho Vladař. Nové umění politiky

241 Kč
214 Kč
Moc a zájmy v mezinárodním systému - 11%
Kniha kolektivu autorů z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity je v českém prostředí unikátní publikací, která nabízí souborný vhled do hlavních oblastí oboru mezinárodní vztahy.
politologie a politika

Moc a zájmy v mezinárodním systému

358 Kč
318 Kč
Na černé listině - 11%

Mezi lety 1947-1960 se v americkém filmovém průmyslu uplatňovala politika zakazující zaměstnávání členů či sympatizantů Komunistické strany Spojených států amerických. Tato praktika se označuje jako tzv. černá listina (blacklist).

politologie a politika

Na černé listině

261 Kč
232 Kč
Osudné spojenectví - 11%
V současné době opět vzrůstá zájem o velkou ruskou říši na východě, o její zahraniční politiku nejen v Evropě, o její mezinárodní pozici, kterou si buduje v konfrontaci s ideály, jež vyznává demokratická Evropa.
politologie a politika

Osudné spojenectví

260 Kč
231 Kč
Zobrazuji 91 - 100 z 118 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 12 > >>