Nejprodávanější knihy v roce 2021
poezie

Třičtvrtě na smrt
(4x)
Tři čtvrtě na smrt / Viertel vor Tod je provokativní, závažná a alarmující sbírka básní Aleny Vávrové. Obsahuje nejen verše kontroverzní, ironické a sebeironické, ale i laskavý humor, ačkoliv autorka nikterak nezpochybňuje Majestát smrti.
poezie

Třičtvrtě na smrt

198 Kč
Úsměvy vesmíru / Sourires du Cosmos
Třetí český překlad básní francouzského básníka Marcela Beaujarda v dvojjazyčném česko-francouzském vydání.
poezie

Úsměvy vesmíru / Sourires du Cosmos

207 Kč
Vše o lásce
Tomáš Čada je velmi cudný muž. Dokonce tak cudný, že ho v hospodě i nad ránem víc zajímají sociální témata než ženy. Především je však jeho druhá sbírka sociálním dokumentem napříč epochami, současností i mýtem. Mýtem o člověku.
poezie

Vše o lásce

132 Kč
Vztahy v C dur
Ve sbírce Vztahy v C dur se Věra Borská vrací do situací prožívaných s nejbližšími lidmi. Obrací se také ke svým přátelům a místům, kam patří – oslovuje rodný dům, řeku, podél které kdysi vandrovala, krajinu.
poezie

Vztahy v C dur

167 Kč
Z naší louky
Výrazná prvotina a podstatný příspěvek k minimalistické linii české poezie. Poezie Dagmar Plamperové je ztišená, minimalistická, ale o to silnější, neboť každé slovo tu má svou nezpochybnitelnou váhu.
poezie

Z naší louky

171 Kč
Zvolila jsem si život
Izraelská básnířka Ilana Shmueli ve své poezii navazuje na odkaz poezie židovských autorů, kteří přežili holocaust a reflektují jeho zkušenost. Český výbor přináší její básně, ale také ukázky z memonárů a z posledních dopisů s Paulem Celanem.
poezie

Zvolila jsem si život

113 Kč
Žalmy I.
Žalmy, písně pocházející z prostředí starověkého Izraele, pro svou vysokou poetickou hodnotu nepochybně patří ke světovému kulturnímu dědictví.
poezie

Žalmy I.

179 Kč
Životaběh
Tragikomický veršovaný příběh inspirovaný kramářskými písněmi s dětskou hravostí líčí tíhu a zádrhele lidského života. Kniha, ze které je cítit kreativní uvolněnost a radost, vypráví hořké „curriculum vitae“ hromotluka Oty.
poezie

Životaběh

200 Kč
2 x 2 = 13
Kniha 2x 2 = 13 přináší sebrané básně klavirísty Alfreda Brendela, jednoho z nejvýznamnějších světových umělců současnosti.
poezie

2 x 2 = 13

404 Kč
Amalgamy
Soubor 11 kreseb tuší Miloše Síkory a Pavla Turnovského s básnickými texty Stanislava Dvorského. Bilingvní česko-francouzská edice, do francouzštiny přeložil Petr Král.
poezie

Amalgamy

126 Kč
Zobrazuji 991 - 1000 z 1000 položek
<< < 1 .. 98 99 100