Nejprodávanější tituly v roce 2021
divadelní hry

Dva dramatické texty - 11%
Oba texty vznikly na objednávku divadla Dogma ve slovenském Trenčíně. Od začátku jsem věděl, že je píšu pro divadlo, a tak jsem s nimi i zacházel. Vlastně to celé byla šťastná souhra náhod a ve výsledku inspirovaná a radostná práce.
divadelní hry

Dva dramatické texty

171 Kč
152 Kč
Idealisti - 11%
Skupina alternativního divadla Tomatom se pokouší oslovit publikum představením zvažujícím možnosti duchovního života v dnešní České republice. O generaci mladší skupina divadelníků hledá ideální téma pro hru z masově automobilizované současnosti.
divadelní hry

Idealisti

206 Kč
183 Kč
Tři hry - 11%
Sara Stridsbergová (nar. 29. 8. 1972), nositelka několika prestižních literárních cen. Do literatury vstoupila r. 2004 románem Happy Sally, o dva roky později debutovala i jako dramatička dílem Valerie Solanasová se má stát americkou prezidentkou...
divadelní hry

Tři hry

198 Kč
176 Kč
Oko za oko / Measure for measure - 11%
Hra o zneužití moci, nezřízené vášni a odpuštění nahlíží do vévodského dvora, nevěstince i vězení ve zkorumpované Vídni. Shakespearova poslední, třináctá komedie nastoluje zásadní témata lidské existence a její humor zabíhá do grotesknosti a cynismu.
divadelní hry

Oko za oko / Measure for measure

206 Kč
183 Kč
Sestup Orfeův - 11%
Tragédie o třech dějstvích léta upoutává svým neopakovatelným příběhem z malého jižanského městečka diváky našich scén...
divadelní hry

Sestup Orfeův

216 Kč
192 Kč
Zimní pohádka / The Winter's Tale - 11%
Romantický příběh o žárlivosti a bezpráví přechází v příběh o lásce a odpuštění. Snad nejlaskavější Shakespearova hra, napsaná na sklonku jeho tvůrčí dráhy, je považována za alegorii jeho osobního života.
divadelní hry

Zimní pohádka / The Winter's Tale

215 Kč
191 Kč
Dokonalost - 11%
Nemá cenu zastírat, že je tahle hra napsaná pro divadlo, že už ji zkoušejí herci. Ti se dnes potácejí opilí uměním a složenkami mezi telenovelou a vysokou mysteriózní dramatikou jako mezi honorářem a dobrým pocitem. Tady to mají v jednom.
divadelní hry

Dokonalost

162 Kč
144 Kč
Láska a informace - 11%
Hra první dámy současné britské dramatiky, sedmasedmdesátileté Caryl Churchillové .V Národním divadle ji režíruje Petra Tejnorová, představitelka nastupující režijní generace. Inscenační tým se rozhodl vzdát hold žánru mysteriózní detektivky.
divadelní hry

Láska a informace

99 Kč
88 Kč
Marná lásky snaha / Love’s labour’s lost - 11%
Komedie o lásce, která nemá tentokrát šťastný konec, si střílí z mužské ješitnosti a nabubřelé učenosti, ale přináší i některé z autorových nejpůsobivějších milostných veršů.
divadelní hry

Marná lásky snaha / Love’s labour’s lost

197 Kč
175 Kč
Naši furianti - 11%
Obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích.
divadelní hry

Naši furianti

178 Kč
158 Kč
Pět her - 11%
Výbor z dramatiky úspěšné současné německé experimentátorky Felicie Zeller.
divadelní hry

Pět her

207 Kč
184 Kč
Pokud je to možné, jsem Fredy Hirsch - 11%
Tomáš Hájek v divadelní hře Pokud je to možné, jsem Fredy Hirsch přichází s novým příběhem, ve kterém v překvapivé perspektivě ožívají postavy slavného Feuchtwangerova románu Žid Süss. Příběh nás nese staletími a vrcholí v současném Izraeli.
divadelní hry

Pokud je to možné, jsem Fredy Hirsch

89 Kč
79 Kč
Sen čarovné noci - 11%
Fantastická přehlídka motivů, zápletek, záhad a tajemství, s nimiž se alespoň jednou za život musí potkat všichni skuteční divadelní diváci.
divadelní hry

Sen čarovné noci

99 Kč
88 Kč
Himmelweg - 20%
Inspirací k napsání této hry se stala návštěva delegace Mezinárodního Červeného kříže v Terezíně v roce 1944, kterou nacisté povolili, aby předvedli světu, že se zprávy o vyvražďování Židů nezakládají na pravdě.
divadelní hry

Himmelweg

120 Kč
96 Kč
Sežeňte Mozarta! S fotografiemi Jiřího Kottase. - 11%
Text hry Jana Schmida Sežeňte Mozarta! nastudované v lednu 2015 legendárním pražským divadlem Studio Ypsilon.
divadelní hry

Sežeňte Mozarta! S fotografiemi Jiřího Kottase.

247 Kč
219 Kč
Šest a Sex & Rr - 11%
Jak psát, když národní literaturu zakáže režim kolaborantů sloužící okupantům? Kupodivu — pokud autorům nehrozí smrt nebo mučení — svobodně. To zažila část generace českých spisovatelů, umlčená za svou účast na pokusu dát socialismu lidskou tvář.
divadelní hry

Šest a Sex & Rr

223 Kč
198 Kč
Šlomův soumrak - 11%
Šlomův soumrak, je vážná i napínavá komedie o osamělosti a tíze jejího překonávání v prostředí městské džungle, o hledání kořenů i síly žít dál.
divadelní hry

Šlomův soumrak

152 Kč
135 Kč
Všechny možné světy - 11%
Antologie Všechny možné světy nabízí v českém prostředí první souborný pohled na současné kanadské drama s důrazem na jeho klíčové tematické okruhy.
divadelní hry

Všechny možné světy

242 Kč
215 Kč
Život podle Jonesových - 11%
Hra Život podle Jonesových má jednoduchou expozici: manželé Bob a Jennifer Jonesovi se setkávají se svými novými sousedy Johnem a Pony Jonesovými. Postupně vyjde najevo, že mají společného víc než jenom příjmení.
divadelní hry

Život podle Jonesových

134 Kč
119 Kč
Po sametu - 12%
Jací jsme byli těch 25 let od listopadu 1989? Naivní, zapálení, směšní, okradení – byli jsme občany, houbaři, myslivci, golfisti, televizní diváci, zkrátka lidé ve svobodné společnosti. Scénický útvar čerpající z rubriky Ivana Lampera Minulý týden.
divadelní hry

Po sametu

95 Kč
84 Kč
Zobrazuji 181 - 200 z 232 položek
<< < 1 .. 8 9 10 11 12 > >>