Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka v roce 2021
etnografie, etnologie

Amendar II. - 11%
Jedná se o druhé rozšířené vydání knihy Amendar- obsahuje již téměř 300 medailonků a je obohaceno o další 2 velké rozhovory se studentem historie a aktivistou Michalem Mižigárem a sociální pracovnicí a aktivistkou Editou Stejskalovou.
etnografie, etnologie

Amendar II.

441 Kč
392 Kč
Velikonoce - 11%
Velikonoce - pro někoho svátky jara, pro jiného nejvýznamnější a nejdůležitější křesťanský svátek. Jaká je historie Velikonoc? Jak je slavili naši předkové a jaké zvyky a tradice dodržovali?
etnografie, etnologie
Ukázky

Velikonoce

269 Kč
239 Kč
Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, boom - 11%
Kniha ukazuje dopady kolonialismu na životy příslušníků novoguinejské etnické skupiny Nungon. Na základě jednoho desetiletí terénního výzkumu a rozboru archivních dokumentů autor pojednává o proměnách způsobu života Nungonů, ...
etnografie, etnologie

Cukr, káva, limonáda, čaj, rum, boom

197 Kč
175 Kč
Od národopisu k evropské etnologii - 11%
(1x)
Publikace se snaží dějinný vývoj etnologického pracoviště na brněnské univerzitě prezentovat na pozadí obecného vývoj filozofické fakulty a Masarykovy univerzity.
etnografie, etnologie

Od národopisu k evropské etnologii

246 Kč
218 Kč
„Aby vyprávěli svým dětem“ - 11%

Americké historičce Rachel L. Greenblattové se podařilo na základě mnohaletého studia vytvořit pozoruhodný „portrét“ každodenního života židovské společnosti v Praze v průběhu 16. a 17. století.

etnografie, etnologie

„Aby vyprávěli svým dětem“

315 Kč
280 Kč
Poklad Romů - 11%
Odborná publikace psaná čtivou formou doprovázená velkým množstvím barevných i černobílých historických i současných fotografií. To vše na téma romského šperku jako součásti tradiční romské kultury.
etnografie, etnologie

Poklad Romů

152 Kč
135 Kč
Trojí tvář Váchánu - 11%
Monografie pojednává o etnicko-jazykové skupině Váchánců, žijících v oblasti pamírsko-hindukušského horského uzlu na území Afghánistánu, Tádžikistánu a Pákistánu.
etnografie, etnologie

Trojí tvář Váchánu

248 Kč
220 Kč
Umění a kultura království Benin - 11%
Kniha je věnována pozoruhodné kultuře a originálnímu umění afrického království Benin. Jsou v ní zachyceny historické proměny beninského království, místní mytologie, náboženství, architektura, umění a řemesla, politické a sociální uspořádání atd.
etnografie, etnologie

Umění a kultura království Benin

342 Kč
304 Kč
Etnická mobilizace a politiky identit. Aromuni v Bulharsku - 11%
„My jsme od Alexandra Makedonského. Je o tom i píseň, že Alexandr Makedonský byl náš car,“ říká v jednom z rozhovorů Baj Steriu, který se považuje za hrdého Aromuna. Jeho vyprávění je jedním z mnoha příběhů o tom, kdo vlastně jsou „Aromuni“.
etnografie, etnologie

Etnická mobilizace a politiky identit. Aromuni v Bulharsku

252 Kč
224 Kč
Traditional Folk Culture in Moravia: Time and Space - 11%
The book describes traditional folk culture in Moravia from the mid-18th century to the end of the 19th century with six thematic axes: Autochthony, External Influences, Stability, Fluidity over Time, Territorial Unity, Territorial Differentness.
etnografie, etnologie

Traditional Folk Culture in Moravia: Time and Space

368 Kč
327 Kč
Zobrazuji 101 - 110 z 121 položek
<< < 1 .. 9 10 11 12 13 > >>