Nejprodávanější knihy v roce 2021
moderní svět a civilizace

Češi a jejich sousedé - 11%
Monografie shrnuje výsledky výzkumu meziskupinových postojů a kontaktu v pěti zemích střední Evropy.
moderní svět a civilizace

Češi a jejich sousedé

347 Kč
308 Kč
Eurabia - 11%
Je islamizace a s ní spojený vznik Eurabie mýtem nebo realitou, již právě prožíváme? Tuto otázku si pokládám od chvíle, kdy jsem si při poznávání islámu a muslimské komunity uvědomil, jak moc je islámská civilizace odlišná od křesťanské.
moderní svět a civilizace

Eurabia

126 Kč
112 Kč
Nové mocnosti globálního Jihu - 11%
Předkládaná kniha se věnuje fenoménu nastupujících mocností globálního Jihu, jejichž emancipace jsme svědky od konce studené války.
moderní svět a civilizace

Nové mocnosti globálního Jihu

224 Kč
199 Kč
Stát v krizi - 11%
(1x)
Světově proslulý sociolog Zygmunt Bauman zkoumá v této knize spolu s Carlem Bordonim sociální a politické rozměry současné krize státu.
moderní svět a civilizace

Stát v krizi

260 Kč
231 Kč
Demokratizace a lidská práva. - 11%
Základním cílem monografie je analyzovat význam a důsledky proměn diskursu demokratizace a lidských práv pro současné sociopolitické procesy, a to s přihlédnutím a důrazem na realitu střední Evropy.
moderní svět a civilizace

Demokratizace a lidská práva.

293 Kč
260 Kč
Místo času - 11%
První knižní titul odborných textů amerického kulturního antropologa a laureáta šestnácté Cena VIZE 97 pro rok 2014, který ji získal za své celoživotní dílo jako člověk vždy hájící svobodu slova a myšlení, propojenou s mravní zodpovědností.
moderní svět a civilizace

Místo času

140 Kč
124 Kč
Most - 11%
Kniha je jedinečnou antologií esejů, jejichž autoři, psychoterapeuti, pocházející z různých zemí a kultur, se pokouší vyjádřit k otázkám, jimiž se zabývají spíše představitelé jiných společenských věd, sociologové, antropologové či politologové.
moderní svět a civilizace

Most

449 Kč
399 Kč
Svět, který skončil včera - 11%
(3x)
Nositel Pulitzerovy ceny předkládá jedinečné dílo, v němž se zamýšlí nad tím, jak by mohly určité prvky tradičního fungování obohatit a zlepšit náš moderní život.
moderní svět a civilizace

Svět, který skončil včera

539 Kč
479 Kč
Vlastivědný sborník Muzea Šumavy VIII - 11%
Sborník příspěvků ze společenských a přírodních věd k problematice Šumavy a Pošumaví, který vydává s převážně dvouletou periodicitou Muzeum Šumavy Sušice; VIII. svazek vychází nově ve spolupráci Muzea Šumavy a spolku Scriptorium.
moderní svět a civilizace

Vlastivědný sborník Muzea Šumavy VIII

352 Kč
313 Kč
Identita a Cannabis - 11%

Cílem této knížky je propojit ve vzájemných souvislostech užívání cannabisu a otázku identity. Obojí se dnes podílí na sociální realitě.

moderní svět a civilizace

Identita a Cannabis

161 Kč
143 Kč
Zobrazuji 271 - 280 z 295 položek
<< < 1 .. 26 27 28 29 30 > >>