Nejprodávanější knihy v roce 2021
poezie

O létání
(1x)
Několik drobných próz a básní, v nichž Hermann Hesse vylíčil své pocity z „cestování vzduchem“ v době kdy překonání zemské tíže bylo ještě zázrakem a básník je vnímal s úžasem jako nádherné překročení hranic, jež člověku určila příroda.
poezie

O létání

143 Kč
Neskonalá, příběh jedné lásky
(1x)
Poezie nekompromisně upřímná, emocionálně intenzivní, místy protkaná šibeničním humorem. Drtivá většina básní je psaná volným veršem a rýmovaná sporadicky, což je paradoxně její výhoda: je mnohem přístupnější, než poezie obvykle bývá.
poezie

Neskonalá, příběh jedné lásky

223 Kč
Texty / Lyrics 1961 – 2012
Třísvazkový dvojjazyčný komplet přináší kompletní Dylanovy texty od počátku jeho kariéry do současnosti, tj. od alba Bob Dylan z roku 1961 po poslední autorské album The Tempest z roku 2012, a k tomu ještě texty písní nezařazené na studiová alba.
poezie

Texty / Lyrics 1961 – 2012

1 348 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Don Čičo má v klopě orchidej
(1x)
Máme tu novou sbírku Ivana Wernische, a samé nové básně! Básně ve verších, básně v próze a básně prozodicky hybridní. Experiment s formální realizací básní se poddává Wernischovu hravému géniu. A to znamená pro čtenáře čirou radost!
poezie

Don Čičo má v klopě orchidej

214 Kč
Můj medvěd Flóra
(1x)
Dnes již legendární autorská dětská kniha, jeden z první českých "bilderbuchů" pro začínající čtenáře. Příběh nalezeného opuštěného plyšového medvěda.
poezie
Ukázky

Můj medvěd Flóra

179 Kč
Nouzový stav
Jak žije hudebník, když panuje zákaz koncertování a shromažďování? Punkový veterán Jan Haubert, zpěvák Visacího zámku, ve svých aktuálních básních drze komentuje televizní zpravodajství, vynalézavě popisuje nudné domácí práce ...
poezie
Ukázky

Nouzový stav

311 Kč
Skrytý poklad
Soubor veršů, který pod názvem Skrytý poklad vybral a uspořádal básník a překladatel Zdeněk Hron, je průřezem básnictví v českých zemí od středověku po současnost.
poezie

Skrytý poklad

315 Kč
Vyměřování vzdálenosti
Básnický debut scénáristy, laureáta Literární soutěže Františka Halase a publicisty Jana Jindřicha Karáska je záznamem o zmizení, ale také pojednání o tom, co určuje charakter člověka. Jak na něj budeme po jeho odchodu vzpomínat?
poezie

Vyměřování vzdálenosti

143 Kč
Život v lese
Knížka s hravými básničkami Pavla Volfa a veselými obrázky Přemysla Povondry přiblíží nejmenším čtenářům rozmanitý život obyvatel našich lesů.
poezie

Život v lese

44 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 100 > >>