Nové pohledy na krevní skupiny a druhy, jejich vztahy k naší výživě Navazuje na první díl Tajemství krve; proto v prvé řadě rozšiřuje a doplňuje informace, jež byly uvedeny v předchozí knize.
V této knize najdete to nejlepší z přírodního léčitelství, objevíte zázračnou sílu některých rostlin a potravin a jednoduché návody na to, jak je správně použít.
Kuchařka zaměřená na bezlepkovou dietu přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Moderní recepty dietní sestry jsou doplněné radou lékaře.
Původní publikace zpracovaná českými lékaři shrnuje dostupná data publikovaná v posledních měsících v domácích i zahraničních odborných časopisech i dalších médiích a přináší odpovědi na celou řadu otázek, které mezi lidmi vyvolala mediální „pandemie“.
Vůně jsou nositeli informací. Ty nás dokáží ovlivňovat takovým způsobem, že si je v bdělém stavu nejsme schopni uvědomit, neboť je zpracovává přímo limbická mozková soustava – sídlo našich instinktů, nálad a vzpomínek.
Kromě exotických druhů koření rostoucích v tropech a subtropech jsou v publikaci zahrnuty i některé z těch, které rostou u nás, včetně možnosti jejich pěstování.
Rady bylináře Pavla patří do zlatého fondu české fytoterapie. Jejich druhé pokračování, které vychází téměř patnáct let po vydání první knihy, obsahuje nejlepší recepty, které autor za tuto dobu shromáždil.