Nejprodávanější Kniha v roce 2021
divadelní hry

Kupec benátský / The Merchant of Venice - 11%
(2x)
V úvodní studii se Hilský věnuje vzniku a výkladu této komedie. Následují anglický originál hry a jeho český překlad. Svazek uzavírá soupis Překlady Kupce benátského na českých jevištích.
divadelní hry

Kupec benátský / The Merchant of Venice

307 Kč
273 Kč
Její pastorkyňa - 11%
Dramatický příběh Jenůfky a dvou nevlastních bratří Števa a Lacy a tragické smrti nenarozeného dítěte, patřící k vrcholům českého realistického dramatu.
divadelní hry

Její pastorkyňa

189 Kč
168 Kč
Strýček Váňa - 11%
Výjevy z vesnického života o čtyřech dějstvích v překladu L. Suchařípy.
divadelní hry

Strýček Váňa

189 Kč
168 Kč
Loupežník - 11%
Komedie o třech dějstvích.
divadelní hry

Loupežník

178 Kč
158 Kč
Cabaret - 11%
(2x)
Výběr drobných divadelních her "největšího humoristy na světě", jak H.-P. Camiho nazval Charlie Chaplin, jemuž musel být groteskní, výbušný a někdy až drastický Camiho humor blízký.
divadelní hry

Cabaret

214 Kč
190 Kč
Bouře - 11%
Romance. Příběh o kruté bouři, ztroskotancích, kouzelném ostrově a jeho podivuhodném vládci v sobě nese témata ze všech velkých shakespearovských dramat.
divadelní hry

Bouře

178 Kč
158 Kč
Fuente Ovejuna (Ovčí pramen) - 11%
Hra podle skutečných událostí, které se odehrály ve vsi Fuente Ovejuna. Obyvatelé svobodné obce se postaví proti představiteli rytířského řádu...
divadelní hry

Fuente Ovejuna (Ovčí pramen)

198 Kč
176 Kč
Jakobowski a plukovník - 11%
Významný představitel skupiny pražských německy píšících autorů F. Werfel ve svém dramatu, které se odehrává v okupované Francii, sleduje nesourodou trojici uprchlíků...
divadelní hry

Jakobowski a plukovník

189 Kč
168 Kč
Plukovník Švec - 11%
Viktorem Dykem přepracované třetí dějství Napravený Plukovník Švec, ale také studie analyzující historický kontext a dobové fotografie.
divadelní hry

Plukovník Švec

99 Kč
88 Kč
Nekonečný tyátr - 11%
Nekonečný tyátr poprve seznamuje české čtenáře s divadelní tvorbou filmového i divadelního režiséra, literárního a dramatického autora Alejandra Jodorowského.
divadelní hry

Nekonečný tyátr

315 Kč
280 Kč
Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete - 11%
Jako první svazek souborného díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského vyšla jedna z největších Shakespearových komedií lásky, převleků, zvláštní hudebnosti a přeludovosti.
divadelní hry

Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete

178 Kč
158 Kč
Hry III
Třetí svazek her Františka Langera obsahuje čtyři – ve své době velmi úspěšné – veselohry z dvacátých a třicátých let minulého století.
divadelní hry

Hry III

45 Kč
Marná lásky snaha - 11%
Půvabně hravá méně známá Shakespearova komedie, ve které si trojice mladých mužů slíbí, že se tři roky budou věnovat pouze filozofii a nepohlédnou na žádnou ženu.
divadelní hry

Marná lásky snaha

198 Kč
176 Kč
Ivanov - 11%
První velké Čechovovo drama, které se objevilo na scéně, upoutá každého, kdo má rád jeho vrcholná díla. Ivanov má svá nejlepší léta za sebou.
divadelní hry

Ivanov

189 Kč
168 Kč
Komedie omylů - 11%
Mladý Shakespeare pro svou první komedii čerpá volně z antické Plautovy veselohry Meneachmové. Zápletka hry těží ze záměny dvojníků, dvou pánů a jejich sluhů, a dochází k naprostému zmatení reality, které je zdrojem působivého humoru.
divadelní hry

Komedie omylů

189 Kč
168 Kč
Play Drábek - 11%
Publikace Play Drábek vychází k narozeninám oblíbeného dramatika Davida Drábka a je určena nejen jeho fanouškům, ale veškeré divadelně milovné veřejnosti.
divadelní hry

Play Drábek

404 Kč
359 Kč
Strakonický dudák - 11%
Klasická česká divadelní báchorka.
divadelní hry

Strakonický dudák

178 Kč
158 Kč
Don Juan neboli Hostina kamene - 11%
V novém překladu Vladimíra Mikeše vychází jedno z nejslavnějších děl francouzského klasicismu, které zpracovává příběh legendárního svůdce Dona Juana. Vychází jako 126. svazek edice D.
divadelní hry

Don Juan neboli Hostina kamene

189 Kč
168 Kč
Tartuffe - 11%
Jedna z nejslavnějších komedií klasika francouzského divadla v moderním veršovaném překladu V. Mikeše. 30. svazek edice D.
divadelní hry

Tartuffe

189 Kč
168 Kč
Bláznivá ze Chaillot - 11%
(1x)
Jeden z nejvýznamnějších francouzských předválečných dramatiků napsal svou poslední hru na konci války a zamýšlí se v ní osobitým způsobem nad poválečnou budoucností.
divadelní hry

Bláznivá ze Chaillot

81 Kč
72 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 215 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 11 > >>