Nejprodávanější Kniha v roce 2021
filosofie a náboženství

Mít, nebo být? - 11%
(2x)
Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá původ jejích problémů a nabízí alternativu jejího vývoje.
filosofie a náboženství

Mít, nebo být?

296 Kč
263 Kč
Naděje na neděli - 11%

Publikace přináší přes sedmdesát krátkých zamyšlení nad nejrůznějšími duchovními, ale i zcela aktuálními a „světskými“ tématy z pera oblíbeného českého autora, filosofa a vysokoškolského učitele.

filosofie a náboženství

Naděje na neděli

223 Kč
198 Kč
Kořeny indoevropské duchovní tradice - 11%
(1x)
Kniha chce být základní orientační pomůckou českého čtenáře pro studium indoevropského náboženství a filozofie, založené na védské moudrosti.
filosofie a náboženství

Kořeny indoevropské duchovní tradice

378 Kč
336 Kč
Kérky na srdci - 11%
Autor je americký jezuita, který už více než třicet let požehnaně působí mezi mladistvými členy gangů v Los Angeles. Otec Greg je vynikající a vtipný vypravěč, ale především Boží muž na svém místě, vyzařující Kristův soucit a bezpodmínečné přijetí.
filosofie a náboženství

Kérky na srdci

314 Kč
279 Kč
Labyrint světa a ráj srdce - V jazyce 21. století - 11%
(2x)

Kniha Labyrint světa a ráj srdce Jana Amose Komenského v moderní češtině. Jedná se o významné křesťanské dílo, které nás přivádí zpět ke kořenům české reformace.

filosofie a náboženství

Labyrint světa a ráj srdce - V jazyce 21. století

315 Kč
280 Kč
Úvod do současné filosofie - 11%
(5x)
11 improvizovaných přednášek věnovaných významným osobnostem filosofie 20. st. E. Husserlem počínaje a J. Derridou konče. Čtvrté, doplněné vydání.
filosofie a náboženství

Úvod do současné filosofie

149 Kč
133 Kč
Mnich, který prodal své Ferrari - 11%
(5x)
Příběh Juliána Mantla čtenáře krok za krokem provází na cestě k sebepoznání a ke smysluplnému a vyrovnanému životu.Kniha patří mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou.
filosofie a náboženství

Mnich, který prodal své Ferrari

259 Kč
230 Kč
Učení Fráni Drtikola - Od čakramů k nemyšlení - 11%
(2x)
Nové a podstatně rozšířené vydání knihy Dr. Jana Lípy popisuje filosofii a praxi patrně nejstarší československé buddhistické školy – Učení Fráni Drtikola, která se mimo jiné i díky autorovi této knihy a jeho přátelům dochovala až do dnešních dnů.
filosofie a náboženství

Učení Fráni Drtikola - Od čakramů k nemyšlení

621 Kč
552 Kč
Základní texty východních náboženství 3. : Čínský, japonský a korejský buddhismus - 6%
Třetí svazek obsahuje vedle základní části buddhismu čínského i texty buddhismu japonského a korejského.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 3. : Čínský, japonský a korejský buddhismus

338 Kč
318 Kč
Pirkej avot, Výroky otců - 11%
Traktát Babylónského talmudu z oddílu Mišny Nezikin, kniha obsahuje paralelní hebrejsko-český text. Obsahuje základní morální stanoviska a výroky slavných učitelů, kteří se stali články tradice, předané Mojžíšem Jozuovi přes proroky až k rabínům.
filosofie a náboženství

Pirkej avot, Výroky otců

224 Kč
199 Kč
Bhagavadgítá - 11%
(3x)
Nový český překlad známého indického díla Bhagavadgítá v bilingvní podobě. Je opatřen gnostickou předmluvou a komentářem překladatele ze sanskrtu Mgr. Jana Kozáka, který umožňuje pochopit všechny teologické nejasnosti v textu.
filosofie a náboženství

Bhagavadgítá

396 Kč
352 Kč
Etika pro dnešní svět - 11%
(1x)
Jeden z nejvýznamnějších myslitelů současnosti, tibetský duchovní vůdce dalajlama, předkládá v této knize výsledek svých celoživotních úvah o člověku, jeho životní cestě a hodnotách, které mu mohou pomáhat.
filosofie a náboženství

Etika pro dnešní svět

269 Kč
239 Kč
Kapitoly rabiho Eliezera - 11%
Předmětem Kapitol jsou první dvě knihy Mojžíšovy (Genesis a Exodus) a svitek Ester, autor se ponejvíce inspiroval Mišnou, Jeruzalémským Talmudem a starými midraši (Midraš Raba), ale i pobiblickou a apokryfickou literaturou.
filosofie a náboženství

Kapitoly rabiho Eliezera

261 Kč
232 Kč
Naděje v dějinách - 11%
(2x)
Kniha rozhovorů se známým historikem, teologem a katolickým knězem Tomášem Petráčkem propojuje řadu světů.
filosofie a náboženství
Ukázky

Naděje v dějinách

242 Kč
215 Kč
Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus - 11%
První část čtyřsvazkového díla zahrnuje některé hymny a písně z véd, výňatky z komentářů bráhman, výběr z upanišad, vybrané partie ze šáster, Bhagavadgítu, několik dalších kratších textů z Mahábháraty a ukázky z purán.
filosofie a náboženství

Základní texty východních náboženství 1. : Hinduismus

224 Kč
199 Kč
Tao te ťing  (váz.) - 11%
(5x)
Základní text taoismu, jenž patří více než dva tisíce let k hlavním zdrojům čínského myšlení. Je nejčastěji překládaným čínským textem do západních jazyků a dnes je považován za jedno z klíčových děl světové filosofie.
filosofie a náboženství

Tao te ťing (váz.)

295 Kč
262 Kč
Pozdní pozůstalost II - 11%
Nový český překlad proto přináší úplnou pozůstalost z let 1885–1889 v prověřeném znění kritického vydání a zároveň ji opatřuje aparátem (původním obsahem Vůle k moci s čísly aforismů a konkordancí mezi Vůlí k moci a kritickým vydáním), ...
filosofie a náboženství

Pozdní pozůstalost II

529 Kč
470 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie a náboženství

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Král panna - 31%
Kniha Král panna vznikla jako interpretace ruské pohádky Car panna, v níž se vyskytuje mnoho důležitých archetypů postav: zemřelá matka, věčně nepřítomný otec, který se znovu ožení, macecha, která se zamiluje do nevlastního syna i osudová žena.
filosofie a náboženství

Král panna

358 Kč
248 Kč
Bludiště pravé víry - 11%
(1x)
Soubor studií předního německého medievisty je věnován problematice pozdně středověké hereze, kacířství a husitské revoluce ve středověkých Čechách. Autor v nich rozkrývá proměnu pohledů středověkých teologů na herezi od konce 13. století.
filosofie a náboženství

Bludiště pravé víry

268 Kč
238 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>