Na celkové produkci medu se u nás významně podílí tzv. lesní med. Je to med z medovice, sladké tekutiny, kterou včely sbírají na jehličí a listech stromů. Vytváří ji hmyz (mšice, červci, mery) žijící na lesních dřevinách.
Co předurčuje bakterii, člověka nebo růži k tomu, že rozumí světu? Jak se Homo sapiens proměnil za posledních 40 000 let, biologie donedávna opomíjela.
Rostliny poskytují člověku nejen základní živiny - bílkoviny, tuky a sacharidy, ale i pro zdraví nezbytné vitamíny, minerální látky, hrubou vlákninu, silice a ochranné a léčivé látky.
Autor ve své brilantně napsané a srozumitelné knize kombinuje nejnovější poznatky biologie, fyziologie, ekologie a paleontologie a hledá odpovědi řadu otázek vývoje jednotlivých živočišných druhů.
Komplexní cvičebnice anatomie, v níž jsou cvičení a úkoly uspořádány do kapitol podle tělesných soustav. Každá kapitola obsahuje shrnutí dané oblasti, definice klíčových pojmů a celobarevné ilustrace s terminologií.
EDICE PANORAMATICKÉ SCENÉRIE
Vypravte se na průzkumnou výpravu do světa divočiny a seznamte se s tvory, kteří zde žijí.
Bohatě ilustrované stránky této knihy vám umožní nahlédnout do každého z biotopů.
Při včelaření poznáte včely dokonale - budete vědět, jak žijí, jak spolu komunikují nebo jak vzniká med a vosk. To všechno a ještě mnohem víc se dozvíte také v knížce Sarah Budeové a Rebeccy Schmitzové.
Publikace, první svého druhu v češtině, je v první řadě určena biologům a ekologům, ale se základy izotopové frakcionace seznamuje i zájemce z jiných oborů.