Nejprodávanější tituly - leden 2022
starověk

Všudybyl Avery - Den ve starověkém Řecku - 11%
Avery miluje historii! Možná je to tím, že mu stačí jen mrknout a hned se přenese do jiné země a jiného historického období.
starověk

Všudybyl Avery - Den ve starověkém Řecku

224 Kč
199 Kč
Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
starověk

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Ave Caesar II - 20%
Po mezihře v roli správce hispánské provincie se Caesarovi povedl mistrný tah. Smířil dva odvěké soupeře, Pompeia a Crassa. Vzájemnou spoluprací s těmito na svou dobu nejmocnějšími muži Říma utvořil trojici napříště známou jako první triumvirát.
starověk
Ukázky

Ave Caesar II

159 Kč
127 Kč
Zrození státu - 20%
(1x)
V knize Zrození státu se čtenář dozví, co dnes badatelé soudí o vzniku a stabilizaci nejstarší státnosti v prvotních civilizačních ústředích Starého světa - Egyptě, Mezopotámii, Indii a Číně.
starověk
Ukázky

Zrození státu

210 Kč
168 Kč
Encyklopedie řecko-baktrijských a indo-řeckých panovníků z pohledu jejich mincí - 11%
Kniha seznamuje čtenáře s téměř zapomenutým úsekem antické historie a s dobou helenistických panovníků vládnoucích na území dnešního Afghánistánu, Pákistánu a Indie.
starověk

Encyklopedie řecko-baktrijských a indo-řeckých panovníků z pohledu jejich mincí

441 Kč
392 Kč
Slovem a mečem - 11%
(7x)
Historický román z období Peloponéské války se začíná odehrávat v roce 406 př. n. l. Sparťané pořádají nájezdy do Athén a ty se dostávají do krize, která ukončuje jejich vrcholné období.
starověk

Slovem a mečem

269 Kč
239 Kč
Schody ke hvězdám - 6%
(1x)
Autor v knize ukazuje jak vznikly starověké megalitické stavby (Stonehenge, Cuzco, Velkém pyramidy Mayů, ad.) a k čemu sloužily, ale všímá si také klíčové role astrologie při jejich plánování a výstavbě.
starověk

Schody ke hvězdám

253 Kč
238 Kč
Saturnálie - 11%
Macrobiův spis Saturnálie nabízí dobový pohled do prostředí nejvýznamnějšího uskupení "posledních pohanů" na latinské půdě, do Symmachova kruhu, působícího v Římě v poslední třetině 4. století.
starověk

Saturnálie

267 Kč
238 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 18 položek
<< < 1 2