Nejprodávanější tituly - leden 2022
historické osobnosti

Machiavelli. Filozof nutnosti - 6%

Niccolo Machiavelli (1469–1527) byl autorem nejen proslulého traktátu Vladař, který obsahuje politické úvahy odhalující a popisující mechanismy fungování moci, a na který navázala díla dalších teoretiků moci.

historické osobnosti
Ukázky

Machiavelli. Filozof nutnosti

253 Kč
238 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
historické osobnosti

Aby radost nezmizela

36 Kč
Matyáš Kalina z Jäthensteinu - 11%
(1x)
Kniha Matyáše Kaliny z Jäthensteinu představuje první archeologické zpracování minulosti Čech, první reprezentativní spis tohoto rodícího se vědního oboru, první podrobný soupis archeologických nálezů v Čechách.
historické osobnosti

Matyáš Kalina z Jäthensteinu

539 Kč
479 Kč
Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha - 11%
(3x)
Komiksová kniha sleduje příběh parašutistů ze všech výsadků souvisejících s operací, která vedla k zabití Reinharda Heydricha, od jejich seskoku až po hrdinskou smrt.
historické osobnosti
Ukázky

Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha

448 Kč
398 Kč
Dlouhý život s archeologií - 11%
Předkládaná kniha může být významným příspěvkem k poznání rozvoje moderní české archeologie, zahrnujícím počátky Akademie věd, normalizační období i složitou transformaci po sametové revoluci.
historické osobnosti

Dlouhý život s archeologií

314 Kč
279 Kč
Lenin - 11%
(1x)
Plastický a velice čtivě napsaný portrét zachycuje nejenom Leninovu životní pouť a osobnost, jeho lidsky lepší i stinné stránky, ale v kontextu také ruské dějiny poslední čtvrtiny 19. století a první čtvrtiny 20. století.
historické osobnosti

Lenin

448 Kč
398 Kč
Vzpomínky Čechokanaďana - 11%
(1x)
Kniha zachycuje životní příběh Miloše Šuchmy (*1940), který v roce 1968 spolu zakládal Klub angažovaných nestraníků a po své emigraci do Kanady, kde se stal šéfredaktorem časopisu Západ a předsedou Českého a Slovenského národního sdružení v Kanadě...
historické osobnosti

Vzpomínky Čechokanaďana

225 Kč
200 Kč
Hranice pravdy - 6%
(1x)
Hranice pravdy stojí na pomezí mezi historií a fikcí. Autor v ní pojednává o dramatickém Husově procesu v Kostnici v letech 1414-1415.
historické osobnosti

Hranice pravdy

253 Kč
238 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historické osobnosti
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Historici ve víru raného novověku
Kniha Historici ve víru raného novověku představuje výběr studií k dějinám 16.-18. století, které Jaroslav Pánek napsal v letech 1980-2020.
historické osobnosti

Historici ve víru raného novověku

1 034 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 233 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 24 > >>