Nejprodávanější tituly - leden 2022
báje a legendy

Příběhy z hvězd - 11%
Po tisíce let lidé upírali zrak na noční oblohu a vyprávěli si příběhy o hvězdách a souhvězdích a snažili se přijít na to, jak se na nebe dostaly.
báje a legendy

Příběhy z hvězd

359 Kč
319 Kč
Zlatá vydra - 11%
Pohádka o Gabretě – Zlaté vydře, byla nalezena v pozůstalosti Miloslava Švandrlíka a Nakladatelství Epocha ji v premiéře nabízí malým i velkým čtenářům.
báje a legendy

Zlatá vydra

224 Kč
199 Kč
Mýty - 20%
(2x)
Nikdo neumí milovat a nenávidět, toužit a podvádět tak odvážně a rafinovaně jako řečtí bohové a bohyně. Jsou jako my, ale jejich činy a dobrodružství jsou vepsány do nebeské klenby nad našimi hlavami.
báje a legendy
Ukázky

Mýty

280 Kč
224 Kč
Noví lidé - 11%
(2x)
Grónsko-dánský polárník a spisovatel Knud Rasmussen získal většinu materiálu ke své prvotině Noví lidé na Dánské literární expedici do Grónska v letech 1902–1904 z Upernaviku přes Melvillovu zátoku k mysu York v severozápadním Grónsku.
báje a legendy
Ukázky

Noví lidé

268 Kč
238 Kč
Odbila dvanáctá hodina - 58%
(1x)
Třikrát třináct nejkrásnějších a nejzajímavějších lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších, které se tradují v německém prostředí.
báje a legendy

Odbila dvanáctá hodina

238 Kč
99 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Jak přišel svět na svět - 20%
Jak si lidé z různých končin planety Země představovali stvoření světa? Různě. V této knize je shrnuto více než sto padesát pověstí, evropskými počínaje, přes Asii, obě Ameriky a Tichý oceán až ke kolébce lidstva, Africe.
báje a legendy
Ukázky

Jak přišel svět na svět

49 Kč
39 Kč
Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky - 11%

Kniha je bohatým, reprezentativním souborem různých žánrů arabské lidové vypravěčské tvorby – v jeho mýtech se prolínají staroarabské (předislámské) mýtické náměty s lidovými, nábožensko-legendárními a koranickými vyprávěními islámské epochy.

báje a legendy
Ukázky

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky

358 Kč
318 Kč
Finské pohádky
(1x)
Výbor finských pohádek obsahuje témata původní finská i migrující. Všechna jsou však postavena na typicky finsky neotřelých motivech, které zaujmou malé i dospělé čtenáře.
báje a legendy

Finské pohádky

116 Kč
O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly - 6%
Legendární příběhy polského národa jsou uspořádány podle geografického klíče, tak aby byly zastoupeny všechny význačnější oblasti země. Na pověsti o Lechovi, králi Krakovi či o založení Varšavy navazují legendy z úpatí Krkonoš, Tater či Beskyd.
báje a legendy

O králi Popelovi, na němž si myši pochutnaly

305 Kč
287 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 86 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 9 > >>