Nejprodávanější knihy - leden 2022
poezie

Hranice a zdi
Kniha Hranice a zdi je již pátou sbírkou autora, jehož tvorba vzbudila nebývalý ohlas. Těsnohlídek se vrací k delším útvarům, které charakterizovaly především jeho debut Násilí bez předsudků (Cena Jiřího Ortena).
poezie

Hranice a zdi

132 Kč
Nikde není řečeno
(1x)
Jedním z klíčových témat nové sbírky Petra Hrušky je ocitání. Ti, kdo v jeho básních žijí, se neustále ocitají v nečekaných situacích a na rozmanitých místech v jakémsi typicky hruškovském neklidu, náhle zbaveni vědomí stability.
poezie

Nikde není řečeno

215 Kč
Poštou havraní
Kniha básní Radka Malého na obrazy Pavla Čecha.
poezie
Ukázky

Poštou havraní

197 Kč
Racek a moře
(1x)

Lukáš Pavlásek se ve své nové knize Racek a moře představí v nečekané poloze romantického básníka a pozorovatele. Na svých cestách za prací komika si fotí svět kolem sebe a hlavně píše básně.

poezie

Racek a moře

251 Kč
Zevnitř
70. svazek Edice současné české poezie přináší sbírku básní Pavla Novotného „Zevnitř“. Novotného poezie zde zřetelně navazuje na experimentální tendence, které se významně prosazovaly v padesátých a šedesátých letech 20. století.
poezie

Zevnitř

108 Kč
Ty a já/Toi et moi
Toi et moi, tedy Ty a já, potěší jistě všechny milovníky francouzské literatury a poezie.
poezie

Ty a já/Toi et moi

44 Kč
Hlemýžď Čilišnek
(1x)
Básničky autora slavných Lichožroutů si díky vtipu, hravosti a humoru oblíbí zejména děti mladšího školního věku, jimž především je knížka určena.
poezie
Ukázky

Hlemýžď Čilišnek

224 Kč
Sestra duše
Sestra duše — snad nejosobnější básnická sbírka Sylvy Fischerové.
poezie

Sestra duše

152 Kč
Železná košile
(4x)
Básnický debut. Tahle poezie nehladí, zadírá se pod kůži, uhaduje hranice vzájemnosti, větří vůně zmizelého, přistřihuje andělům křídla, pěstuje květiny strachu a vytrhává je i s kořeny. Kámen ke kameni / tělo k tělu / A žádné pojivo.
poezie

Železná košile

125 Kč
Nabíledni prázdno
(3x)
Kniha významné české básnířky (1946–2013) shrnuje její verše z pozůstalosti, obsáhlou fotografickou část, mapující autorčinu životní cestu v letech 1963 až 2013, a všechny rozhovory, které ve svém životě poskytla.
poezie

Nabíledni prázdno

169 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 310 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 31 > >>