Nejprodávanější Kniha - říjen 2022
historické osobnosti

Královna všech - 11%
(1x)
Britská královna Alžběta II. zemřela 8. září 2022. Odešla v úctyhodném věku 96 let, jen několik měsíců poté, co v červnu 2022 oslavila své platinové jubileum, sedmdesát let na trůně. Její příběh je bez nadsázky příběhem století.
historické osobnosti

Královna všech

441 Kč
392 Kč
Návrat do Lvova - 11%
(2x)
Autor, který je synem židovských rodičů, rekonstruuje osobní a intelektuální genezi dvou mužů, kteří stáli u zrodu myšlenek genocidy a zločinů proti lidskosti. Oba, aniž by o sobě věděli, studovali na téže univerzitě u stejných profesorů ve Lvově.
historické osobnosti
Ukázky

Návrat do Lvova

627 Kč
558 Kč
Odtajněné archivy Vatikánu - 11%
Dne 2. března 1939 byl papežem zvolen kardinál Eugenio Pacelli pod jménem Pius XII. Měl nadlidský úkol: provést církev strašlivými roky druhé světové války.
historické osobnosti

Odtajněné archivy Vatikánu

449 Kč
399 Kč
Zima přichází - 11%

Proč je nutné zastavit Vladimíra Putina a nepřátele svobodného světa. Přesná analýza putinovského režimu od geniálního šachisty a předního představitele ruské opozice Garryho Kasparova.

historické osobnosti

Zima přichází

358 Kč
318 Kč
Zrůdy StB - 11%
(1x)
Udavači, sadisti a vrazi, kteří ve jménu Státní bezpečnosti terorizovali Čechy. 10 mužů, kteří ztělesňovali to nejhorší z minulého režimu. Historický seriál Radka Schovánka a Anety Černé vychází knižně rozšířený o další texty a obrazové materiály.
historické osobnosti

Zrůdy StB

449 Kč
399 Kč
Lenin - 11%
(1x)
Plastický a velice čtivě napsaný portrét zachycuje nejenom Leninovu životní pouť a osobnost, jeho lidsky lepší i stinné stránky, ale v kontextu také ruské dějiny poslední čtvrtiny 19. století a první čtvrtiny 20. století.
historické osobnosti

Lenin

448 Kč
398 Kč
Slovenské povstání bez mýtů a legend - 11%

Ve svých unikátních vzpomínkách se nakladatel Vladimír Žikeš soustředil na svou odbojovou činnost za druhé světové války na Slovensku, kam byl po odhalení gestapem nucen odejít v srpnu 1943.

historické osobnosti
Ukázky

Slovenské povstání bez mýtů a legend

446 Kč
396 Kč
Šumavští převaděči - 11%
(1x)
Skutečné příběhy několika šumavských převaděčů. V knize sice vystupují též věhlasní a slavní převaděči jako Josef Hasil či Kilian Nowotny, hlavními postavami knihy jsou však jiné osoby – příslušníci převaděčské skupiny, která se utvořila krátce po ú
historické osobnosti

Šumavští převaděči

359 Kč
319 Kč
Ženy v politice - 11%
Kniha se opírá o archivní výzkum aktivity poslankyň v Národním shromáždění, věnuje se ale i ženám v ÚV KSČ a ve vládě a také nastiňuje širší historický, sociologický a ideologický kontext postavení žen v politice i v každodenním životě.
historické osobnosti

Ženy v politice

405 Kč
360 Kč
Kancléřem tří prezidentů
Vzpomínky Jiřího Nováka na svého otce Ladislava Nováka. Ve své době se jméno Dr. Ladislav Novák objevovalo na předních stránkách novin a časopisů. Vykonával funkci vedoucího Kanceláře prezidenta republiky třem prezidentům.
historické osobnosti

Kancléřem tří prezidentů

89 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 160 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 16 > >>