Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - říjen 2022
filosofie

Totem a tabu - 11%
(1x)
Kniha Totem a tabu je asi nejslavnějším Freudovým dílem, v němž aplikuje psychoanalýzu na oblast antropologie a religionistiky.
filosofie

Totem a tabu

224 Kč
199 Kč
Berkeleyho filosofie ducha - 11%
George Berkeley je znám především svým idealismem a popřením možnosti hmotné substance. Neméně významné je však jeho chápání mysli člověka jako bytostně aktivního jsoucna a jeho teorie sebeuvědomění.
filosofie

Berkeleyho filosofie ducha

176 Kč
156 Kč
Mezi náboženstvím a politikou - 11%
Kolektiv autorů sestávající ze sociologů, filosofů, historiků a politologů v knize zkoumá vztahy mezi náboženstvím a politikou z rozmanitých teoretických, metodologických a disciplinárních hledisek.
filosofie

Mezi náboženstvím a politikou

288 Kč
256 Kč
O Platonovi - 11%
(1x)
Tetralogie „O Platonovi“: jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce.
filosofie

O Platonovi

423 Kč
376 Kč
Pastorální teologie pro laiky - 11%
Čím více se v katolické církvi doceňuje význam obdarování, která každý křesťan dostává, tím více je také třeba mluvit o úkolech, které z toho v oblasti pastorace plynou.
filosofie

Pastorální teologie pro laiky

179 Kč
159 Kč
Trinus liber Dei: Komenského místo v dějinách metaforiky knihy - 11%
(5x)
Tato kniha chce přispět k historiografii metafor, ve kterých se přenáší pojmenování pro dílo textové povahy (tabulka, svitek, kodex, kniha, knihovna, báseň, epos, zákoník apod.) na jinou věc, obvykle na svět, přírodu nebo člověka.
filosofie

Trinus liber Dei: Komenského místo v dějinách metaforiky knihy

180 Kč
160 Kč
Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis - 11%
(3x)
V textu je diskutován vztah vědy a víry, Darwinovy teorie a první kapitoly knihy Genesis, evoluce a křesťanství. Zvláštní pozornost je pak věnována třem zprávám o stvoření knihy Genesis a vztahu těchto textů k moderní vědě.
filosofie

Věda, víra, Darwinova teorie a stvoření podle knihy Genesis

241 Kč
214 Kč
Za hranicemi tváře. Levinas a socialita - 11%
Předmětem tohoto mimořádného čísla Filosofického časopisu je Levinasovo pojetí sociality, kterou autoři neredukují na etický vztah k druhému, jak je Levinas běžně vykládán, ale snaží se ji chápat šířeji, také jako vztah erotický a politický.
filosofie

Za hranicemi tváře. Levinas a socialita

108 Kč
96 Kč
Člověk v pokorném závazku vůči světu
Studie na téma vztahu člověka a prostředí, které obydluje, vychází z poznatků kulturologie a kulturní a sociální ekologie, ale směřuje spíše do oblasti environmentální filozofie a etiky.
filosofie

Člověk v pokorném závazku vůči světu

89 Kč
Fenomenologie vnímání - 11%
(1x)
Merleau-Ponty vychází ve svém nejvýznamnějším díle z podrobné analýzy vnímání, která jej přivede k nutnosti chápat lidský subjekt jako vtělený a opustit některé teze Husserlovy fenomenologie.
filosofie

Fenomenologie vnímání

565 Kč
502 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 98 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 10 > >>