Nejprodávanější Kniha - listopad 2022
etnografie, etnologie

Tajemství přirozené výchovy - 11%
Mezinárodní bestseller, který obletěl celý západní svět – od Ameriky, přes Velkou Británii, Itálii, Španělsko, Portugalsko, Francii, Německo, Slovensko až po Skandinávii – a všem rodičům, kteří si nevědí rady s výchovou svých ratolestí, otevřel oči…
etnografie, etnologie
Ukázky

Tajemství přirozené výchovy

358 Kč
318 Kč
Drobky v peřinách
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

70 Kč
V albánských výšinách - 11%
V roce 1908 Edith Durhamová takřka samotná (pouze se svým věrným albánským průvodcem) procházela křížem krážem skrze izolované, málo zmapované a v dané době často démonizované území severoalbánských horských kmenů.
etnografie, etnologie

V albánských výšinách

349 Kč
310 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
etnografie, etnologie

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Výhled z Hradčan - 37%

Výbor fejetonů,novinových článků, úvah a drobných próz, v nichž se opět zrcadlí pohnuté osudy autorky i jejích současníků a především krásná i šílená tvář minulého století.

etnografie, etnologie

Výhled z Hradčan

158 Kč
99 Kč
Mýtus a geografie - 11%
Sborník Mýtus a geografie shrnuje jedenáct studií předních českých badatelů, jež spojuje otázka po způsobu, jakým člověk vnímá svět v tom nejširším smyslu slova.
etnografie, etnologie

Mýtus a geografie

359 Kč
319 Kč
Islámská doktrína o ženách - 11%
Role žen v islámské civilizaci se velmi liší od jejich postavení v naší společnosti. Ženy musí žít podle doktríny, která je založena na příkazech Alláha v koránu a na slovech a činech Mohameda v hadísech a síře – jeho životopise
etnografie, etnologie

Islámská doktrína o ženách

134 Kč
119 Kč
Sousedé - 11%
Kniha etnoložky Joanny Maurer vychází jako 27. svazek edice Etnologické studie. Autorka zaměřila svou pozornost na problematiku migrace mezi Českou republikou a Polskem, sousední země, geograficky, kulturně a jazykově blízké, částečně sdílející osud.
etnografie, etnologie

Sousedé

254 Kč
226 Kč
Tradičná svadba u Slovanov - 11%
Tradičná svadba u Slovanov je vyhľadávané dielo významného slovenského slavistu, etnografa a religionistu prof. Jána Komorovského (1924-2012). Je výsledkom dlhodobého zbierania terénnych, publikovaných aj archívnych materiálov o slovanskej svadbe.
etnografie, etnologie

Tradičná svadba u Slovanov

665 Kč
591 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 49 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>