Nejprodávanější knihy - prosinec 2022
biologie

Moudrost lesa
(2x)
Les umí dostat z lidí to nejlepší! Romantický hvozd – hluboké ticho, vůně mechu a pryskyřice, ševelení v korunách stromů: představujete si les také tak? Tato nádherná místa se stávají vlivem lidské chamtivosti a znečišťování čím dál vzácnějšími.
biologie
Ukázky

Moudrost lesa

332 Kč
Jak se dělá evoluce
Cílem knihy je představit současnou evoluční biologii jako živý, bouřlivě se rozvíjející obor, založený nikoli na planých spekulacích, ale na exaktním, a přesto dobrodružném výzkumu.
biologie

Jak se dělá evoluce

539 Kč
Rostliny a lidský mozek
(1x)
Knia si dala za úkol popsat, nejen jak na nás z hlediska farmakologie nebo psychofarmakologie působí chemické látky odvozené z rostlin a hub, ale zejména proč tomu tak je. K čemu to je rostlině dobré?
biologie

Rostliny a lidský mozek

528 Kč
Než stromům dojde dech
(1x)
Kniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, ikdyž se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost.
biologie
Ukázky

Než stromům dojde dech

358 Kč
Evoluce všeho
(2x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
biologie

Evoluce všeho

359 Kč
Můj první les
Peter Wohlleben, lesník a oblíbený autor bestsellerů o lese, hospodaří ve svém revíru již léta dle ekologických zásad. V této knize vysvětluje svůj systém šetrného lesního hospodářství a napomáhá tomu, abyste svému vlastnímu lesu hlouběji porozuměli.
biologie
Ukázky

Můj první les

251 Kč
Rostliny způsobující otravy
Kniha podává ucelené informace o jedovatých a potenciálně jedovatých rostlinách středoevropské flóry, o jejich identifikačních znacích, obsahových látkách odpovědných za toxicitu, projevech otravy a možnostech pomoci postiženému.
biologie

Rostliny způsobující otravy

369 Kč
Biochemie
Předkládaná učebnice přináší netradičním způsobem zpracované základy biochemie, nepřetížené nadbytkem faktografických údajů. Je určena pro vysokoškolské studenty, kteří již zvládli základy obecné, organické a analytické chemie.
biologie

Biochemie

738 Kč
Metabolický motor
Průkopnické studie a výzkumy, účinnost diet nebo důležitost pohybu – evoluční antropolog Herman Pontzer boří ustálené mýty a ukazuje, jak doopravdy funguje lidský metabolismus, jak můžeme ovládnout svoji hmotnost, a tak podpořit i zdraví.
biologie

Metabolický motor

449 Kč
Noční život zvířat
Kdo by nebyl zvědavý, co se v noci odehrává za okny našich příbytků! Kniha tě vezme na netradiční výpravu za zvířaty. Nahlédneš do nočního lesa, na louku i pod vodní hladinu. Poznáš také obyvatele jeskyní a podzemí, kteří žijí ve věčné tmě.
biologie

Noční život zvířat

359 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 56 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>