Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!
Nechce se vám stále zalévat záhony ani udržovat anglický trávník? Raději byste se zkrátka starali o zahradu, která by fungovala udržitelnějším způsobem? V této knížce vám ukážeme, jak toho docílit.
Rajčata pro svou velkou pestrost tvarů, barev a chutí uchvacují velké i malé. Jsou plné prospěšných látek pro naše tělo a stejně tak jsou mnohostranně využitelná… Pro nic za nic nejsou rajčata – nazývaná také rajská jablka či jablíčka – tak oblíbená.
Chcete si založit bylinkový záhon, pěkně od základů a třeba i do spirály nebo v zídce? Chcete vědět, kterým bylinkám bude na vaší zahradě nejlépe a co přesně budou potřebovat?
Klasická příručka známé americké odbornice odkrývá tajemství úspěšného zahradničení spočívající ve výsadbě rostlin, které se mají rády a výborně se doplňují.
Proč se rozhodli pro cestu BIO? Jak žijí? A jsou šťastní v tom, co dělají? V životě? Splnil se jim jejich sen nebo by to chtěli jinak? Všechny tyto otázky spolu souvisí a skoro na všechny tady dostanete odpověď.
Kniha se zabývá zábavným permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.