Nejprodávanější tituly - únor 2022
společenské vědy

Všechno je jinak - 20%
(3x)
Co když je všechno jinak, než se na první pohled zdá? Ve společnosti roste napětí. Nepokoje se šíří Evropou. Jedna krize střídá druhou. Možná se blíží kolaps eurozóny. Jak to skončí? Vstupujeme do nové éry?
společenské vědy
Ukázky

Všechno je jinak

229 Kč
183 Kč
Vzpoura deprivantů - 20%
(2x)
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení.
společenské vědy
Ukázky

Vzpoura deprivantů

199 Kč
159 Kč
Jak posloucháme hudbu? - 20%
Monografie se pokouší přispět k diskuzi nad otázkou, jaký mají jednotlivé části veřejnosti vztah k hudbě a jak se tento vztah reálně projevuje v jejich nákupním chování na trzích s hudbou. Děje se tak na základě dat výzkumné povahy.
společenské vědy
Ukázky

Jak posloucháme hudbu?

69 Kč
55 Kč
Měkký podbřišek navěky? - 11%
Proč se zvětšuje propast mezi Mexikem a USA? Kde se berou miliony nelegálních pracovníků z Mexika? Proč mají překupníci drog vlastního svatého? I na tyto otázky hledá autor ve své publikaci odpověď.
společenské vědy

Měkký podbřišek navěky?

203 Kč
180 Kč
Židovská menšina v Československu v letech 1956-1968
Monografie vznikla na základě vybraných textů stejnojmenného přednáškového cyklu ve Vzdělávacím a kulturním centru Židovského muzea v Praze.
společenské vědy

Židovská menšina v Československu v letech 1956-1968

99 Kč
Arogance - 11%
Vzrušující pokračování bestselleru "Jak novináři manipulují" vypráví příběhy o reportérech ze zpravodajských organizací, kteří více dbají na svou politickou korektnost než na objektivitu reportáží předkládaných veřejnosti.
společenské vědy

Arogance

135 Kč
120 Kč
Člověk, jeho mozek a svět - 20%
Kniha přináší některé poznatky o nejkomplikovanější stavbě, kterou na Zemi máme - o lidském mozku. Osloví jistě čtenáře z řad studentů psychologie, pedagogických oborů, sociologie, medicíny, ošetřovatelství, rehabilitace, ale i odborníky zmíněných oborů.
společenské vědy
Ukázky

Člověk, jeho mozek a svět

339 Kč
271 Kč
Francouzský institut v Praze 1920-1951 - 11%
Mezi lety 1920-1951 se stal hlavním svorníkem česko-francouzských kulturních vztahů. Od založení hledal svou pozici v rámci kulturní diplomacie a politických vztahů mezi oběma zeměmi.
společenské vědy

Francouzský institut v Praze 1920-1951

171 Kč
152 Kč
McMafie - 6%
Britský novinář a historik provádí ve své knize čtenáře světem organizovaného zločinu v éře globalizace. Na řadě příkladů dokládá, jak organizovaný zločin pronikl v podobě stínové ekonomiky do každodenního života lidí na celém světě.
společenské vědy

McMafie

424 Kč
399 Kč
Mystika západu - 11%
(2x)
Čtvrtá autorova parodie psychoanalýzy, postmoderní filozofie a intelektuálského žvástu.
společenské vědy

Mystika západu

234 Kč
208 Kč
Náboženství a moderní česká společnost - 20%
Publikace je určená především studentům humanitních a společenskovědních oborů. Je věnována analýze role náboženství v české společnosti ve 20. a na poč. 21. století a proměnám vztahu české společnosti k tomuto významnému kulturně-společenskému fenoménu.
společenské vědy
Ukázky

Náboženství a moderní česká společnost

254 Kč
203 Kč
Masaryk aktuální - 6%
Přednášky promlouval Milan Machovec v letech 1993-1994 ve vlastním bytě k tématu Masaryk aktuální. Na 4 CD se profesor Machovec věnuje T.G. Masarykovi v těchto oblastech: Čím je dnes aktuální TG.M.?; Masaryk proti všem; Poslancem Říšského sněmu ...
společenské vědy

Masaryk aktuální

417 Kč
392 Kč
Závistivý lidojed a pták-nepták - 6%
(1x)
Kniha obsahuje mýty domorodců z druhého největšího ostrova světa. Je svědectvím o různorodosti a exotičnosti kultur přírodních národů nezávislého státu Papua-Nová Guinea a indonéské části ostrova, zvané Západní Papua.
společenské vědy

Závistivý lidojed a pták-nepták

253 Kč
238 Kč
Dějiny ošklivosti - 6%
(7x)
Co je vlastně opakem krásy? Na tuto otázku hledá autor odpověď na stránkách výpravné ilustrované publikace, kde na příkladech děl literárních i výtvarných ukazuje, že opak krásy se neomezuje jen na ohyzdnost satyrů či Harpyjí.
společenské vědy

Dějiny ošklivosti

798 Kč
749 Kč
Grónské mýty a pověsti - 6%
(2x)
Mýty, pověsti, bajky a písně Inuitů žijících v prostoru od východní Sibiře po východní Grónsko.
společenské vědy

Grónské mýty a pověsti

338 Kč
318 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
společenské vědy

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Nechovejte se tu jako doma, příteli - 11%
(2x)
Svazek obsahuje dva eseje Milana Kundery: "Kdo je to romanopisec" a "Nechovejte se tu jako doma, příteli". Jejich společným tématem je zamyšlení romanopisce nad romanopiscem.
společenské vědy

Nechovejte se tu jako doma, příteli

149 Kč
132 Kč
Demokracie v Evropě - 11%
Kniha zahrnuje příspěvky českých i mezinárodních odborníků z evropských univerzit a výzkumných center na téma demokratické občanství v dnešní Evropě.
společenské vědy

Demokracie v Evropě

89 Kč
79 Kč
Kastrující stín svatého Garty - 11%
(1x)
Kniha přináší texty Milana Kundery věnované Franzi Kafkovi: eseje Kastrující stín svatého Garty a Překlad jedné věty a „jako doplněk a epilog“ Umění věrnosti a Hranice nepravděpodobného už není střežená.
společenské vědy

Kastrující stín svatého Garty

149 Kč
132 Kč
Mythologica II - Od medu k popelu - 6%
(1x)
Druhá část čtyřdílné práce význačného francouzského kulturního antropologa se zaměřuje na dvě látky, které nejsou potravinou v pravém smyslu slova, ale úzce s jídlem souvisejí: medu a tabáku.
společenské vědy

Mythologica II - Od medu k popelu

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 461 - 480 z 495 položek
<< < 1 .. 22 23 24 25 > >>