Nejprodávanější tituly - únor 2022
historické osobnosti

Evangelium lesní moudrosti - 11%
Kniha Evangelium lesní moudrosti je věnována pozoruhodné duchovní filosofii Ernesta Thompsona Setona.
historické osobnosti

Evangelium lesní moudrosti

224 Kč
199 Kč
Matyáš Kalina z Jäthensteinu - 11%
(1x)
Kniha Matyáše Kaliny z Jäthensteinu představuje první archeologické zpracování minulosti Čech, první reprezentativní spis tohoto rodícího se vědního oboru, první podrobný soupis archeologických nálezů v Čechách.
historické osobnosti

Matyáš Kalina z Jäthensteinu

539 Kč
479 Kč
Anabáze Petra Artona - 11%
Šestnáctiletý židovský chlapec Salomon Apfelbaum uprchl v roce 1938 se svou rodinou před nacisty nejprve z Teplic do Prahy. Po vzniku protektorátu útěk pokračoval přes Varšavu, Vilnius, Moskvu, Vladivostok, Kobe, Šanghaj, Singapur, ...
historické osobnosti

Anabáze Petra Artona

261 Kč
232 Kč
Čertova zeď - 11%

Pověst z 19. století vypráví, že hřbet sopečných vyvřelin vystupujících z krajiny severních Čech byl dílem ďábla, který rozdělil bojující Čechy a Němce tím, že mezi ně postavil zeď.

historické osobnosti
Ukázky

Čertova zeď

405 Kč
360 Kč
Deset let s Václavem Havlem - 11%
(3x)
Ladislav Špaček pracoval v letech 1992-2003 jako mluvčí prezidenta Václava Havla.
historické osobnosti

Deset let s Václavem Havlem

314 Kč
279 Kč
Dlouhý život s archeologií - 11%
Předkládaná kniha může být významným příspěvkem k poznání rozvoje moderní české archeologie, zahrnujícím počátky Akademie věd, normalizační období i složitou transformaci po sametové revoluci.
historické osobnosti

Dlouhý život s archeologií

314 Kč
279 Kč
Havel - 11%
Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha atraktivní a srozumitelnou formou a za pomoci bohatého obrazového materiálu zprostředkovává obraz osobnosti Václava Havla ve všech jejích rovinách a společenských rolích.
historické osobnosti

Havel

413 Kč
367 Kč
Hvězdy první republiky 3 - 11%
Třetí pokračování úspěšné série filmových portrétů zavede čtenáře na místa, na nichž se v první polovině minulého století utvářely dějiny kinematografie – za brány velkolepých hollywoodských studií i do prestižních evropských ateliérů v Berlíně...
historické osobnosti

Hvězdy první republiky 3

350 Kč
311 Kč
Joe Biden - 11%
(1x)

Držitel americké Národní knižní ceny Evan Osnos vytvořil soustředěný, brilantní a trefný záznam úspěšné celoživotní cesty Josepha R. Bidena Jr. do prezidentského úřadu.

historické osobnosti
Ukázky

Joe Biden

267 Kč
238 Kč
Konstantin - 11%
(2x)
Konstantin: Cesta k moci je kniha o politických dějinách římské říše doby Konstantinovy, ale také doby tetrarchie a obecně třetího století.
historické osobnosti

Konstantin

405 Kč
360 Kč
Na stráži míru - 20%
Autor patří ke generaci, která dospívala v době reálného socialismu, kdy ještě platila povinná vojenská služba, a vychází z vlastních zkušeností u prvosledového útvaru. Pojem „vojna“ se dávno vytratil z povědomí mladých mužů a mnohdy o ní nemají sebemenší představu.
historické osobnosti
Ukázky

Na stráži míru

179 Kč
143 Kč
Naši panovníci a prezidenti – výukové listy - 11%

Ilustrované školní výukové listy pro žáky i učitele.

Na 79 kartách najdete všechny naše hlavy státu od nejstarších dob až po současného prezidenta. Přední strana obsahuje portrét dané osobnosti, zatímco na rubu se dočtete o panovníkově životě. Každý z výukových listů můžete jednoduše vytrhnout a použít ho podle svých potřeb a uvážení.

historické osobnosti

Naši panovníci a prezidenti – výukové listy

224 Kč
199 Kč
Šumavští převaděči - 11%
(1x)
Skutečné příběhy několika šumavských převaděčů. V knize sice vystupují též věhlasní a slavní převaděči jako Josef Hasil či Kilian Nowotny, hlavními postavami knihy jsou však jiné osoby – příslušníci převaděčské skupiny, která se utvořila krátce po ú
historické osobnosti

Šumavští převaděči

359 Kč
319 Kč
Vrcholy a pády Winstona Churchilla - 11%
(1x)
Kniha se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech, především jeho působením v kritickém období, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.
historické osobnosti

Vrcholy a pády Winstona Churchilla

448 Kč
398 Kč
Byl jsem brněnským katem - 11%
(2x)
František Babočka se narodil v roce 1901 v chudé rodině. Byl ale jiný než ostatní chlapci z vesnice. Na přání otce se vyučil řezníkem a zjistil, že má silný vnitřní vztah ke krvi a k zabíjení zvířat.
historické osobnosti

Byl jsem brněnským katem

269 Kč
239 Kč
Doktor chudých - 11%
(3x)
V knize Doktor chudých najdeme příběhy dvou lékařů-průkopníků, kteří působili v českých zemích v 18. a 19. století, ale dnes už je kromě úzce vyhraněných odborníků málokdo zná.
historické osobnosti
Ukázky

Doktor chudých

223 Kč
198 Kč
Jan Žižka - 6%
(11x)

Velká Žižkova biografie z dílny respektovaného znalce husitské doby představuje táborského hejtmana v netradičním světle.

historické osobnosti
Ukázky

Jan Žižka

632 Kč
593 Kč
Leonardo da Vinci - 11%

Skutečný obraz největšího génia všech dob poskládaný z jeho tisícistránkových deníkových záznamů

Zůstává nejkreativnějším géniem našich dějin. Jaká tajemství nám může odhalit? Autor životopisných bestsellerů Steva Jobse nebo Alberta Einsteina, ov

historické osobnosti

Leonardo da Vinci

539 Kč
479 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historické osobnosti
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Podivná smrt generála Pattona - 20%
Zcela nečekaná smrt amerického generála George Pattona v důsledku autonehody způsobila šok a vyvolala řadu dohadů. Dodnes zůstává nezodpovězenou otázkou, zda šlo skutečně o nehodu, nebo o úmyslnou vraždu.
historické osobnosti
Ukázky

Podivná smrt generála Pattona

339 Kč
271 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 152 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 8 > >>