Nejprodávanější tituly - únor 2022
historie a politika

Podivná smrt generála Pattona - 20%
Zcela nečekaná smrt amerického generála George Pattona v důsledku autonehody způsobila šok a vyvolala řadu dohadů. Dodnes zůstává nezodpovězenou otázkou, zda šlo skutečně o nehodu, nebo o úmyslnou vraždu.
historie a politika
Ukázky

Podivná smrt generála Pattona

339 Kč
271 Kč
Dvakrát otrokem - 11%
Komentované vzpomínky právníka a prvorepublikového poslance za agrární stranu Oldřicha Suchého nabízejí osobitý pohled na politické a společenské zrání mladého, meziválečného Československa, těžké období druhé republiky, nacistické okupace a 50.léta.
historie a politika

Dvakrát otrokem

320 Kč
284 Kč
Padrino Krejčíř – Afričan - 6%
(1x)
Přííběh o uprchlíkovi Radovanu Krejčířovi v Jihoafrické republice.
historie a politika

Padrino Krejčíř – Afričan

280 Kč
263 Kč
Tři muži proti totalitě
(1x)
Kniha Václavy Jandečkové se vrací do měsíců a let po únoru 1948, aby představila osudy několika z těch mužů a žen, kteří se pustili do nerovného zápasu s komunistickou diktaturou.
historie a politika
Ukázky

Tři muži proti totalitě

134 Kč
Poctivý Abe
Životopisný román zachycuje dramatickou životní dráhu Abrahama Lincolna od jeho mládí a jinošství, kdy si jako kupecký mládenec čtoucí v krámě knihy vysloužil přezdívku "poctivý Abe", přes mužná léta až k jeho zvolení presidentem .
historie a politika

Poctivý Abe

89 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Havel - 11%
(6x)
Václav Havel pohledem Michaela Žantovského: už tím je naznačeno mnohé, co tato biografie přináší. Oba muži spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství.
historie a politika
Ukázky

Havel

898 Kč
798 Kč
Albert ze Šternberka - 20%
Mezi důležité spolupracovníky císaře Karla IV. patřil nejvýznamnější příslušník moravské větve rodu Šternberků. Albert absolvoval úspěšnou církevní kariéru, byl olomouckým kanovníkem, poté biskupem v severoněmeckém Zvěříně a v Litomyšli.
historie a politika
Ukázky

Albert ze Šternberka

349 Kč
279 Kč
Hovory v Lánech 5 - 20%
Pátý svazek knižní edice textů legendárních rozhlasových pořadů prezidenta republiky Václava Havla vybavený poznámkovým aparátem a rejstříkem.
historie a politika
Ukázky

Hovory v Lánech 5

99 Kč
79 Kč
Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha - 11%
(3x)
Komiksová kniha sleduje příběh parašutistů ze všech výsadků souvisejících s operací, která vedla k zabití Reinharda Heydricha, od jejich seskoku až po hrdinskou smrt.
historie a politika
Ukázky

Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha

448 Kč
398 Kč
Kamala Harrisová - 11%

Jak se dcera dvou přistěhovalců v Kalifornii vypracovala na první viceprezidentku Spojených států amerických? Vlastní cestou.

historie a politika

Kamala Harrisová

357 Kč
318 Kč
Myšlenky - 11%
(2x)
Za tři dekády našeho polistopadového vývoje nejsou se jménem Václava Klause spojeny pouze zásadní historické události, jež formovaly naši současnost. Václav Klaus rovněž patří k největším hybatelům veřejné diskuse v naší zemi.
historie a politika

Myšlenky

449 Kč
399 Kč
Napoleon - 11%
(1x)
Od uznávaného historika a autora bestsellerů Paula Johnsona – „velmi čtivý a zábavný životopis“ (The Washington Post) jedné z nejvýznamnějších osobností v moderní evropské historii: Napoleona Bonaparta.
historie a politika

Napoleon

224 Kč
199 Kč
Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš - 23%
(3x)
Ernst Hanfstaengl, navzdory dvoumetrovému vzrůstu přezdívaný Putzi („prcek“), se ve 20. letech stal Hitlerovým pianistou a důvěrníkem. Jeho život je dalším neuvěřitelným příběhem, který napsala druhá světová válka.
historie a politika
Ukázky

Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš

256 Kč
198 Kč
Tak kde jsou ti Američani? - 11%
(1x)
Autobiografické vzpomínky politického vězně, exulanta a akademického malíře Pavla Vošického zachycují přibližně půlstoletí jeho života, od dospívání na konci druhé světové války až po zhroucení komunistického režimu.
historie a politika

Tak kde jsou ti Američani?

270 Kč
240 Kč
Tank mířil na Kafku - 11%
(2x)
Když Heinrich Böll přijel s rodinou 20.srpna1968 na pozvání Československého svazu spisovatelů do Prahy, aby se zde seznámil s vývojem tzv. pražského jara, netušil, že se záhy stane očitým svědkem sovětské vojenské invaze.
historie a politika
Ukázky

Tank mířil na Kafku

315 Kč
280 Kč
To, nač se vzpomíná - 11%
Autor se ve vzpomínkách vrací do dětství, které narušila první světová válka a bolševická revoluce v SSSR. V jedenácti letech se svými rodiči emigroval do Estonska, strastiplná pouť byla poznamenána dokonce smrtí autorova bratra a sestry.
historie a politika
Ukázky

To, nač se vzpomíná

1 080 Kč
960 Kč
Tragédie v habsburském domě - 11%
Rod Habsburků je bohatý na tragické osudy: od Marie Antoinetty přes Leopoldinu Brazilskou a Maxmiliána Mexického, až po Karla I. historie mapuje osobní tragédie v mocném rakouském panovnickém rodě.
historie a politika

Tragédie v habsburském domě

233 Kč
207 Kč
Velitel tankových vojsk wehrmachtu - 11%
Vzpomínky Hanse von Lucka jsou v první řadě vyprávěním o válečných taženích tohoto mladého a schopného důstojníka ve službách německého wehrmachtu.
historie a politika

Velitel tankových vojsk wehrmachtu

422 Kč
375 Kč
Z deníku odstřelovačky - 11%
Roza Šaninová, jejíž vzpomínky se nyní dostávají do rukou českému čtenáři, patřila k nejznámějším sovětským odstřelovačkám za druhé světové války.
historie a politika

Z deníku odstřelovačky

251 Kč
223 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 115 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>