Nejprodávanější tituly - únor 2022
politologie a politika

Svět po Covidu - Od krize k příležitosti - 11%
Epidemie onemocnění covidem-19 změnila ložnice v kanceláře, postavila mladé proti starým a rozšířila propasti mezi bohatými a chudými, červenými a modrými, „rouškaři“ a „nerouškaři“. Některé firmy – třeba Amazon nebo poskytovatel softwaru pro videoko
politologie a politika

Svět po Covidu - Od krize k příležitosti

441 Kč
392 Kč
Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech - 11%
(1x)

Ilustrované vydání Tyranie dává dílu další rozměr a sílu. Renomovaná německo-americká ilustrátorka Nora Krugová ho svým vynalézavým výtvarným stylem mění ve vizuálně působivé zamyšlení.

politologie a politika
Ukázky

Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech

447 Kč
398 Kč
Nemocná Amerika - 11%
(3x)
Vedle jarní světové zdravotní krize inspirovala Timothyho Snydera k sepsáni Nemocné Ameriky i osobní zkušenost s americkým zdravotnictvím.
politologie a politika

Nemocná Amerika

215 Kč
191 Kč
Světlo, které pohaslo - 20%
Ivan Krastev a Stephen Holmes se zamýšlejí nad vznikem a vzestupem hnutí a politických proudů, které se stavějí do opozice vůči liberalismu a které v posledních několika letech důrazně vyvrátily představu, že budoucnost bude nevyhnutelně liberální.
politologie a politika
Ukázky

Světlo, které pohaslo

240 Kč
192 Kč
Musíme si promluvit o Putinovi - 11%
(3x)
O Vladimiru Putinovi už vyšly desítky knih. A většina z nich stále opakuje stejné omyly, klišé a mýty, tvrdí profesor Mark Galeotti, odborník na současné Rusko. V jedenácti kapitolách rozebírá sarkasticky a poutavě jeden zažitý omyl po druhém.
politologie a politika
Ukázky

Musíme si promluvit o Putinovi

224 Kč
199 Kč
Ne nestačí - 11%
Trumpova agenda je nejmarkantnějším symptomem dlouhodobě postupující krize a vyústěním těch nejhorších trendů minulého půlstoletí. Nyní už nestačí pouze vyjadřovat nesouhlas, je zapotřebí věrohodného plánu na uzdravení rozdělené společnosti.
politologie a politika

Ne nestačí

268 Kč
238 Kč
V síti dezinformací
Ústřední témata knihy jsou šíření dezinformací v online prostředí a psychologie davu.
politologie a politika

V síti dezinformací

89 Kč
Vor v zákoně: Ruská mafie - 20%
Vory v zákoně neboli „zloději podle zákona“, pojmenování, pod nímž je také známá ruská mafie, se zrodili na počátku 20. století převážně v trestaneckých táborech a gulazích.
politologie a politika
Ukázky

Vor v zákoně: Ruská mafie

279 Kč
223 Kč
Co je to populismus? - 11%
Všude po celém světě jsou populisté na vzestupu – Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Penová. Co ale přesně je populismus? Jaký je rozdíl mezi pravicovým a levicovým populismem?
politologie a politika

Co je to populismus?

141 Kč
126 Kč
Perfektní diktatura - 11%
(3x)
Současný čínský systém je ve své podobě ojedinělý – doposud se v lidských dějinách žádný takový nevyskytoval. Tato kniha vysvětluje, jak systém funguje a kam směřuje.
politologie a politika

Perfektní diktatura

293 Kč
260 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

politologie a politika
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
politologie a politika
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Svobodný občan ve svobodné obci? - 11%
Jedná se o historikův pohled na vývoj samosprávy v 2. polovině 19. a 1. polovině 20. století, roli konkrétního občana při vytváření občanské společnosti, vytváření nového správního modelu státu.
politologie a politika

Svobodný občan ve svobodné obci?

117 Kč
104 Kč
Ruská agrese proti Ukrajině - 11%
(1x)
Ruská agrese proti Ukrajině představuje patrně největší výzvu evropské bezpečnosti od roku 1945.
politologie a politika

Ruská agrese proti Ukrajině

351 Kč
312 Kč
Do pekla, nebo do ráje? - 11%
Kniha se věnuje způsobům, jakými české a slovenské politické strany uchopily a komunikovaly otázky evropské integrace a sbližování obou zemí s Evropskou unií v letech 1989–1998.
politologie a politika

Do pekla, nebo do ráje?

242 Kč
215 Kč
Hovory v Lánech 5 - 20%
Pátý svazek knižní edice textů legendárních rozhlasových pořadů prezidenta republiky Václava Havla vybavený poznámkovým aparátem a rejstříkem.
politologie a politika
Ukázky

Hovory v Lánech 5

99 Kč
79 Kč
Principy reprezentativní vlády - 11%
(1x)
Reprezentativní vládu mnozí z nás považují bezmála za synonymum demokracie. Francouzský politolog Bernard Manin ve své studii ukazuje, že historicky tvořil princip reprezentace naopak protiváhu k demokracii jakožto vládě shromážděného lidu.
politologie a politika

Principy reprezentativní vlády

315 Kč
280 Kč
Británie po roce 1945 - 11%
(1x)
Kniha je určena všem, kdo se zajímají o moderní Británii či o ní potřebují získat přehledné a aktuální informace. Dobře poslouží především vysokoškolským studentům historie, politologie, mezinárodních vztahů, anglistiky a dalších oborů.
politologie a politika

Británie po roce 1945

449 Kč
399 Kč
Češi a demokracie v digitální době - 11%
(1x)
V této knize jsme si položili důležitou otázku: co bychom mohli lépe udělat pro to, abychom podpořili pozitivní vztah k demokratickému systému?
politologie a politika

Češi a demokracie v digitální době

242 Kč
215 Kč
Češi, Evropa, smíření - 11%
Kniha Češi, Evropa, smíření vychází z esejí a univerzitních přednášek, které Bohumil Doležal publikoval a přednesl v letech 1995–2005, a nabízí vše, nač jsou u něj čtenáři zvyklí.
politologie a politika

Češi, Evropa, smíření

232 Kč
206 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 117 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>