Nejprodávanější tituly - březen 2022
báje a legendy

Hvězdná obloha - 11%
Již před tisíciletími vzhlíželi lidé k nebi a jednotlivé hvězdy spojovali do obrazů, které pojmenovali po bozích, zvířatech i předmětech.
báje a legendy

Hvězdná obloha

449 Kč
399 Kč
Nejkrásnější řecké báje a pověsti - 11%
Vstupte do světa olympských bohů, jimž vládne záletný Zeus a jeho žárlivá manželka Héra, sledujte životní pouť nejslavnějšího řeckého hrdiny Hérakla, spolu s Théseem se vydejte do Mínotaurova labyrintu a s Perseem pro hlavu Medusy.
báje a legendy

Nejkrásnější řecké báje a pověsti

314 Kč
279 Kč
Zlatá vydra - 11%
Pohádka o Gabretě – Zlaté vydře, byla nalezena v pozůstalosti Miloslava Švandrlíka a Nakladatelství Epocha ji v premiéře nabízí malým i velkým čtenářům.
báje a legendy

Zlatá vydra

224 Kč
199 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
báje a legendy
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Skotsko - 11%
Kdo a proč budoval megalitické stavby? Žil skutečně král Artuš? Jaké tajemství skrývá Rosslynská kaple? Žije ve skotských jezerech dávno vyhynulý tvor? A kým byl ve skutečnosti William Wallace?
báje a legendy

Skotsko

268 Kč
238 Kč
Jak přišel svět na svět - 20%
Jak si lidé z různých končin planety Země představovali stvoření světa? Různě. V této knize je shrnuto více než sto padesát pověstí, evropskými počínaje, přes Asii, obě Ameriky a Tichý oceán až ke kolébce lidstva, Africe.
báje a legendy
Ukázky

Jak přišel svět na svět

49 Kč
39 Kč
Prague a travers ses legendes - 11%
Kniha cíleně vybírá pražské památky, kam obvykle míří kroky všech turistů, tedy Pražský hrad, Strahovský klášter, Chrám sv. Víta, Karlův most, Ungelt, Staroměstské náměstí a Staroměstský orloj, Židovské Město a další.
báje a legendy

Prague a travers ses legendes

359 Kč
319 Kč
Indiánské báje a mýty - 11%
Publikace zaměřená v tomto případě na báje a mýty ze severní a jižní Ameriky. Pro své poutavé zpracování si známý autor PhDr. Vladimír Hulpach vybral tentokrát eskymácké a indiánské pověsti od zamrzlého Severního moře přes Skalisté hory.
báje a legendy

Indiánské báje a mýty

341 Kč
303 Kč
Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
báje a legendy

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 59 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>