Nejprodávanější tituly - březen 2022
přírodní vědy

How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need - 11%
In this urgent, authoritative book, Bill Gates sets out a wide-ranging, practical - and accessible - plan for how the world can get to zero greenhouse gas emissions in time to avoid a climate catastrophe.
přírodní vědy

How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need

539 Kč
479 Kč
Hvězdy
(1x)
Jak vypadá černá díra? Věděli jste, že jedna se nejspíš nachází také uprostřed naší Mléčné dráhy? I když astronomové za dlouhá léta pozorování přišli na mnoho zajímavých poznatků, vesmír zůstává nadále tajemný, uhrančivý a záhadný.
přírodní vědy

Hvězdy

134 Kč
Mechanika kosmického letu - 11%
Předkládaná kniha volně navazuje na předchozí dva díly Mechanika letu I, II, v nichž jsou probírány základy problémy mechaniky atmosférického letu a věnuje se problematice letu kosmického.
přírodní vědy

Mechanika kosmického letu

522 Kč
464 Kč
Naslouchání mechu
Robin Wall Kimmererová vypráví příběhy mechů z pohledu vědy i tradiční moudrosti domorodých národů. Autorka poutavě spojuje vědecké poznatky s osobními postřehy a dává možnost nahlédnout do elegantně jednoduchého života mechorostů.
přírodní vědy
Ukázky

Naslouchání mechu

232 Kč
Odpočinek v neklidu - 11%
Spánek považujeme za samozřejmost. Nic není vzdálenější skutečnosti. Současná civilizace funguje v módu 24/7. Tento režim však koliduje s naší biologickou potřebou spánku a odpočinku.
přírodní vědy
Ukázky

Odpočinek v neklidu

332 Kč
295 Kč
Okouzlena vlky
(1x)
Dokážete si představit, že svou zaslouženou dovolenou trávíte namísto u moře uprostřed vlčí smečky a pro samou starost o vlčí mláďata nevíte, kam dřív skočit?
přírodní vědy

Okouzlena vlky

359 Kč
Rozchod s bohem - 11%
V tomto svižném uvedení do moderního ateismu nám jeden z nejvýznamnějších vědců dneška vysvětluje, proč bychom neměli věřit v boha. Argumenty, které rozvíjel v dosavadní práci, představuje ve své nejnovější knize stručně, přehledně a působivě.
přírodní vědy
Ukázky

Rozchod s bohem

268 Kč
238 Kč
Skrytá pravda Země - 11%
(1x)
Těžiště knihy s podtitulem představuje trojice esejů, z nichž každý se věnuje jednomu ze živlů.
přírodní vědy

Skrytá pravda Země

313 Kč
278 Kč
Systém a fylogeneze savců - 11%
Druhová diverzita vývojových linií organismů na Zemi je úžasně bohatá a stále ji známe pouze částečně a neúplně. Mezi nejlépe známé živočichy nesporně patří savci.
přírodní vědy
Ukázky

Systém a fylogeneze savců

603 Kč
536 Kč
Tajuplný svět virů a bakterií
Máte doma zvídavé děti? Zajímá je věda a biologie? Kladou vám často všetečné otázky, na které neumíte odpovědět? Nevadí! Kupte jim knihu Tajuplný svět virů a bakterií.
přírodní vědy
Ukázky

Tajuplný svět virů a bakterií

283 Kč
Vlk – Pes – Člověk - 11%
Uznávaný etolog Kurt Kotrschal nám ve své knize pomůže nejen lépe pochopit pradávné zaujetí vlkem, ale také nás naučí, jak správně přistupovat k našemu věrnému společníkovi – psovi.
přírodní vědy
Ukázky

Vlk – Pes – Člověk

358 Kč
318 Kč
Zahrada zdraví - 11%
Katalog k výstavě "Zahrada zdraví. Botanické knihy šesti století ve sbírkách Vědecké knihovny v Olomouci" s bohatou přílohou, s barevnými a černobílými reprodukcemi knižních ilustrací.
přírodní vědy

Zahrada zdraví

225 Kč
200 Kč
Základy biologie a genetiky člověka - 20%
V novém vydání učebnice studenti najdou vysvětlení obecných principů genetiky a podrobnější informace o speciálních podoblastech, jako je např. cytogenetika, molekulární genetika nebo imunogenetika a genetika ontogeneze.
přírodní vědy
Ukázky

Základy biologie a genetiky člověka

200 Kč
160 Kč
Zvířat plná kniha - 11%
Výpravná publikace pro malé milovníky zvířat s ilustracemi Petra Horáčka. Lední medvědi dovádějící na kře, tygři lovící v džungli, slavíci prozpěvující si v lese… Všude kolem nás žijí nádherná zvířata.
přírodní vědy

Zvířat plná kniha

359 Kč
319 Kč
Životní prostředí v globální perspektivě - 20%
Environmentální regulace, uplatňované od šedesátých let, byly v mnohém úspěšné, a nejhorší průvodní jevy rychlé industrializace se tedy podařilo zmírnit.
přírodní vědy
Ukázky

Životní prostředí v globální perspektivě

200 Kč
160 Kč
Astrofyzika pro lidi ve spěchu - 20%
(2x)
Jaká je podstata prostoru a času? Jak se do vesmíru „vejdeme“ my? Jak se vesmír vejde do nás? Na cestě hledání odpovědí na tyto - a mnohé další - otázky neexistuje lepší průvodce než uznávaný astrofyzik a bestsellerový autor Neil deGrasse Tyson.
přírodní vědy
Ukázky

Astrofyzika pro lidi ve spěchu

198 Kč
158 Kč
Atlas sopek - 11%
(1x)
Sopky rozpálené aktivní i ty, které odpočívají letitým spánkem odjakživa vzbuzovaly hrůzu lidí, ale také je inspirovaly k řadě otázek.
přírodní vědy
Ukázky

Atlas sopek

269 Kč
239 Kč
Geodiverzita a hydrodiverzita - 11%
Hlavní text této knihy představuje inventuru různých hornin a reliéfů, které určují či alespoň ovlivňují biologii krajiny.
přírodní vědy

Geodiverzita a hydrodiverzita

315 Kč
280 Kč
Kyslík - 11%
(2x)
Kyslík je symbolem života. Má ovšem i druhou, mnohem temnější tvář. Vedle oživujícího elixíru se totiž stává i jedem, s nímž musí každý živý organismus bojovat nejrůznějšími prostředky, od antioxidantů až po důmyslné fyziologické adaptace.
přírodní vědy

Kyslík

449 Kč
399 Kč
Město naruby - 11%
Skupina urbanistů, sociálních vědců, filozofů, archeologů, ekologů a umělců se pokusila společně nahlédnout na naše postsocialistická, postindustriální a globalizovaná města naruby.
přírodní vědy
Ukázky

Město naruby

626 Kč
556 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 266 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 14 > >>