Nejprodávanější tituly - březen 2022
literatura

Čtení o Jaroslavu Vrchlickém - 11%
Kniha ukazuje básníka Jaroslava Vrchlického z perspektivy tázání po životnosti díla, jak byla sledována v kritické rozpravě v prvních čtyřiceti letech 20. století – zčásti už za života autorova.
literatura

Čtení o Jaroslavu Vrchlickém

Michal Topor (ed.)
170 Kč
151 Kč
Expresionisté - 11%
Dlouho očekávané druhé vydání knihy Jindřicha Chalupeckého (1910-1990) o čtyřech klíčových osobnostech české literatury dvacátého století: Richardu Weinerovi, Jakubu Demlovi, Ladislavu Klímovi a Jaroslavu Haškovi.
literatura

Expresionisté

241 Kč
214 Kč
Hrabalova Sorbonna - 11%
Známý haškolog Radko Pytlík vzpomíná na letité schůzky s Bohumilem Hrabalem, jimž se říkalo "hospodská Sorbonna". Jeden z nejvzdělanějších evropských duchů vedl v hospodách debaty o umění, filozofii a literatuře.
literatura

Hrabalova Sorbonna

126 Kč
112 Kč
Knihy a jejich lidé

Jiří Trávníček se už řadu let zabývá čtenářstvím. Jeho publikace, založené na kvantitativním výzkumu (Čteme? a Čtenáři a internauti), přinesly po mnoha letech konečně důležitá data o oblasti, která zůstávala stranou zájmu literární vědy.

literatura
Ukázky

Knihy a jejich lidé

169 Kč
Virginia Woolfová - 6%
Virginia Woolfová patří k literárním ikonám dvacátého století: málokdo měl na vývoj moderní prózy větší vliv než ona. Proč tomu tak je, ukazuje výmluvně přední britská kulturní historička Alexandra Harrisová.
literatura

Virginia Woolfová

253 Kč
238 Kč
Teď něco ze života - 6%
(1x)
V prvním plánu této prózy vypráví Anna Blažíčková o svém životě v partnerském svazku s Přemyslem Blažíčkem (1932–2002), předním českým literárním vědcem.
literatura

Teď něco ze života

337 Kč
317 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
literatura

Aby radost nezmizela

36 Kč
Mág - Paulo Coelho - 6%
Kniha významného brazilského novináře a scenáristy pojednává o osobnosti a životní cestě oblíbeného spisovatele Paula Coelha.
literatura

Mág - Paulo Coelho

313 Kč
294 Kč
Můj přítel Jaroslav Hašek - 11%
Kniha osobních vzpomínek na Jaroslav Haška z pera jeho dlouholetého přítele a spolupracovníka. E. A. Longena vystihuje Haškovu povahu, životní názory i způsob práce.
literatura

Můj přítel Jaroslav Hašek

206 Kč
183 Kč
Otočila jsem hlavu tím směrem ... - 11%
Kniha rozhovorů se ženami o literatuře.
literatura

Otočila jsem hlavu tím směrem ...

176 Kč
157 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 60 položek
<< < 1 .. 4 5 6