Nejprodávanější Kniha - duben 2022
společenské vědy

Konzervativní revoluce - 11%
(2x)
Konzervatismus je na Západě v krizi. Svět se změnil, a konzervatismus se proto musí adaptovat, opustit stará dogmata a nově definovat svou roli pro dnešek.
společenské vědy

Konzervativní revoluce

269 Kč
239 Kč
Novinářem v Číně - 11%
(8x)
Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal.
společenské vědy
Ukázky

Novinářem v Číně

404 Kč
359 Kč
Slovenské století - 11%
(2x)
Kniha sleduje vývojový oblouk, jaký slovenská společnost opsala v letech 1918–1998, a dochází k závěru, že Slováci svůj historický čas nepromarnili. Slovenské století je knihou i o společných česko-slovenských dějinách.
společenské vědy

Slovenské století

359 Kč
319 Kč
Budoucnost lidstva - 11%
(2x)
Kniha slavného astrofyzika a popularizátora vědy Michia Kakua ukazuje, kam by lidstvo mohlo dospět v oblasti kosmických letů, zlepšování člověka a osidlování vesmíru.
společenské vědy
Ukázky

Budoucnost lidstva

357 Kč
318 Kč
Slepé skvrny (3. rozšířené vydání) - 11%
(6x)
Rozšířené třetí vydání úspěšné sociologické sondy do české společnosti. Základní výbava k porozumění české společnosti, krizi demokracie a fungování současné politiky.
společenské vědy

Slepé skvrny (3. rozšířené vydání)

341 Kč
303 Kč
Čísla nelžou - 11%
(3x)
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická auta zatím nejsou šetrná k životnímu prostředí? Proč je těžké předpovědět, jak zlá bude probíhající pandemie? A jak lidstvo a vynálezy moderního světa ovlivňují život na naší planetě?
společenské vědy

Čísla nelžou

359 Kč
319 Kč
Život na naší planetě - 11%
(3x)
Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument Alarmujícím svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC.
společenské vědy

Život na naší planetě

449 Kč
399 Kč
Tohle není propaganda - 11%
(2x)
Žijeme ve zrychlené době plné nejrůznějších vlivů. Cílené reklamy, hackeři, internetoví boti, ISIS, Putin, trollové, Trump – ti všichni se snaží otřást naším vnímáním reality.Surreálné atmosféře, jejímž cílem je nás dezorientovat.
společenské vědy

Tohle není propaganda

268 Kč
238 Kč
Akce Kvilda - 11%
(4x)

Strhující příběh na pozadí neúprosných dějin. Někteří příslušníci Sboru národní bezpečnosti se v roce 1948 na Šumavě vzepřeli komunistickému režimu a pomáhali lidem přejít hranice z Československa na Západ: převaděčskou síť rozbila komunistická tajná policie.

společenské vědy
Ukázky

Akce Kvilda

314 Kč
279 Kč
Zrůdy StB - 11%
(1x)
Udavači, sadisti a vrazi, kteří ve jménu Státní bezpečnosti terorizovali Čechy. 10 mužů, kteří ztělesňovali to nejhorší z minulého režimu. Historický seriál Radka Schovánka a Anety Černé vychází knižně rozšířený o další texty a obrazové materiály.
společenské vědy

Zrůdy StB

449 Kč
399 Kč
Sedm zákonů - 11%
(7x)
Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají.
společenské vědy
Ukázky

Sedm zákonů

403 Kč
358 Kč
Karel Engliš – Ekonom, který pomohl vybudovat Československo - 11%
(1x)
Karel Engliš pocházel z chudé rodiny ve Slezsku.
společenské vědy

Karel Engliš – Ekonom, který pomohl vybudovat Československo

539 Kč
479 Kč
Stalinův velvyslanec v Londýně - 11%
Ivan Michajlovič Majskij byl v letech 1932–1943 sovětským velvyslancem ve Velké Británii. V dobách, kdy bylo (nejen) pro sovětské diplomaty krajně nebezpečné vést si osobní deník, přestavují jeho zápisky ojedinělou výjimku.
společenské vědy
Ukázky

Stalinův velvyslanec v Londýně

585 Kč
520 Kč
Prolomený kód života - 11%
(2x)
Když se Jennifer Doudnaová v šesté třídě jednou vrátila ze školy, našla na posteli ohmatanou paperbackovou knížku s názvem Dvoušroubovice, kterou jí tam táta nechal. Odložila ji stranou v domnění, že je to nějaká detektivka.
společenské vědy

Prolomený kód života

449 Kč
399 Kč
Smysl pro řád - 11%
Kniha nabízí erudovanou a přitom široce přístupnou teorii dekorativních umění. Gombrich zkoumá univerzálně lidský sklon hledat v prostoru a čase řád, který se od pradávna projevuje v dětských hrách, v poezii, hudbě, architektuře a dekoraci.
společenské vědy
Ukázky

Smysl pro řád

718 Kč
638 Kč
Putinovi trollové - 11%
(2x)
Finská novinářka Jessikka Aro popsala fungování petrohradské trollí továrny na dezinformace, kterou financoval ruský oligarcha blízký prezidentu Vladimiru Putinovi. Výsledky její žurnalistické práce vyústily v drsnou mstu. Aro se stala obětí pronásl
společenské vědy

Putinovi trollové

359 Kč
319 Kč
Anatomie jednoho okamžiku - 11%
(1x)
Javier Cercas ve svém románu neobyčejně poutavým způsobem zachytil osmnáct hodin trvající puč, který začal 23. února 1981 v 18.23 hodin ve španělském parlamentu v Madridu.
společenské vědy
Ukázky

Anatomie jednoho okamžiku

447 Kč
398 Kč
V zajetí geografie - 11%
(7x)
Vladimir Putin o sobě říká, že je věřící a má silný vztah k ruské pravoslavné církvi. Je-li tomu tak, možná se každý večer před usnutím modlí a táže Boha: „Proč jen jsi na Ukrajině nestvořil nějaké hory?“
společenské vědy
Ukázky

V zajetí geografie

358 Kč
318 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
společenské vědy
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají nadoraz o tom, co bylo, je a bude - 11%
Rozhovor vedený s mužem, který stál šest let v čele českého ministerstva vnitra, dobrovolně se zřekl další politické kariéry, a pak náhle založil novou stranu.
společenské vědy

Jana Klusáková a Jan Ruml rozmlouvají nadoraz o tom, co bylo, je a bude

116 Kč
103 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 345 položek
<< < 1 2 3 4 .. 18 > >>