Nejprodávanější tituly - duben 2022
hudba

Bez ohňů je underground - 11%
(1x)
Třetí vydání rozhovoru o historii nejvýraznější undergroundové skupiny - Plastic People of the Universe, od jejího založení po americké turné v roce 1999. S předmluvou Ivana M. Jirouse a doslovem Vráti Brabence. Historie kapely v letech 1990-2001.
hudba

Bez ohňů je underground

268 Kč
238 Kč
Eric Clapton 'Motherless Child' - Biografie - 11%
(2x)
Motherless Child zobrazuje Claptonovu životní pouť lemovanou hudbou, ženami, auty, drogami, prohrami i úspěchy.
hudba

Eric Clapton "Motherless Child" - Biografie

358 Kč
318 Kč
M Train. Vzpomínky - 11%
(2x)
Nový titul zpěvačky, básnířky a spisovatelky Patti Smith, autorky slavné knihy Just Kids, je ojedinělým autobiografickým záznamem.
hudba

M Train. Vzpomínky

314 Kč
279 Kč
Mozartovy pražské noci - 11%
Dílo určené nikoli jen znalcům hudebního umění, ale také zájemcům o jiný pohled na Mozarta a konečně i milovníkům tajů staré Prahy vůbec.
hudba

Mozartovy pražské noci

224 Kč
199 Kč
Z lásky oheň pohřební
Mick Wall ve své nejnovější knize přináší neobyčejně pronikavý a aktuální pohled na skutečný příběh The Doors a zároveň i na velmi inspirativní prostředí Los Angeles a celé Kalifornie tehdejší doby.
hudba

Z lásky oheň pohřební

116 Kč
Doors: Brány vyhozené z pantů - 11%
Bývalí členové legendárních Doors se na stará kolena rozhádali. A to tak, že roztržku mezi nimi musel řešit soud. Samozřejmě, že šlo o peníze, ale nejen o ně, významnou roli v jejich sporu hrály zejména práva na používání jména původního jména kapely
hudba

Doors: Brány vyhozené z pantů

295 Kč
262 Kč
Ennio Morricone a jeho filmový svět - 11%
Ennio Morricone je považován za jednoho z nejlepších skladatelů filmové hudby všech dob. Je podepsán pod více jak 500 filmy a některé jeho melodie se dávno staly kultovními. Jak vyrůstal a jak se rodila hudba k těm nejslavnějším snímkům?
hudba

Ennio Morricone a jeho filmový svět

341 Kč
303 Kč
Hudba středovýchodní Evropy - 20%
Knížka stručným a přehledným způsobem předkládá čtenáři informace o hudebních tradicích středovýchodní Evropy, jakož i přehled současného, tradicemi inspirovaného hudebního dění.
hudba
Ukázky

Hudba středovýchodní Evropy

133 Kč
106 Kč
Hudba, která si neříká Krautrock - 20%
(2x)
Německo bylo na přelomu šedesátých a sedmdesátých let líhní umělců, kteří z hledačských pozic navždy změnili tvář rocku, elektronické hudby i popu.
hudba
Ukázky

Hudba, která si neříká Krautrock

266 Kč
213 Kč
Od operety k muzikálu - 11%
(1x)
Jak se vvyvíjela poválečná podoba českého zábavněhudebního divadla? Všechno začíná v okamžiku, kdy výnosy ministra Zdeňka Nejedlého zbavily toto divadlo jednoho z jeho základních atributů – soukromopodnikatelského systému provozování.
hudba

Od operety k muzikálu

216 Kč
192 Kč
Pražské hudební světy - 11%
Pražské hudební světy jsou první knihou, která se věnuje hudbě v Praze z jiné než hudebně historické perspektivy: K hudebním událostem dnešní Prahy přistupuje z pozice etnomuzikologie, někdy nazývané také hudební antropologie.
hudba

Pražské hudební světy

293 Kč
260 Kč
Nikdo to tu nepřežije - 11%
(1x)
Monografie o americkém rockovém zpěváku 60. let Jimu Morrisonovi a skupině The Doors. odle knihy byl napsán scénář k filmu The Doors režiséra Olivera Stonea.
hudba

Nikdo to tu nepřežije

268 Kč
238 Kč
Pavel Bobek - 11%
Kniha poutavě a čtivě vypráví životní příběh tohoto vynikajícího zpěváka.
hudba

Pavel Bobek

269 Kč
239 Kč
Muzikál expres - 11%
Přední český odborník na hudební divadlo a muzikály ve své knize popisuje příběh 37 nejslavnějších muzikálů světa a přibližuje osobnosti nejznámějších muzikáových tvůrců. Texty doplňuje množství fotografií.
hudba

Muzikál expres

539 Kč
479 Kč
Pravdivý příběh Plastic People - 6%
Kniha shrnující všechny autorovy texty o legendární undergroundové skupině je doprovozena množstvím unikátních fotografií B. Holomíčka, O. Němce, J. Ságla a Abbé Libánského.
hudba

Pravdivý příběh Plastic People

377 Kč
355 Kč
Elektrofony - Historie, Principy, Souvislosti - 11%
(1x)
Kniha Elektrofony pojednává o několika stech nástrojích, text je doplněn obrázky, mezi nimiž jsou schémata, dobové fotografie a reprodukce originálních patentů.
hudba

Elektrofony - Historie, Principy, Souvislosti

468 Kč
416 Kč
Svět jiné hudby II. - 6%
Po prvním dílu této úspěšné encyklopedie vychází i díl druhý, který by měl přinést nejen pokračování, ale i doplnění svazku předešlého.
hudba

Svět jiné hudby II.

849 Kč
799 Kč
Panoráma snů - 11%
Autor, historik jazzové hudby a hudební publicista, se v knize vrací ke svým dosud nezaznamenaným vzpomínkám a v živých textech mísí záznamy snů, úvahy, historky a postřehy ze světa populární hudby, jazzu i celé české společnosti.
hudba

Panoráma snů

152 Kč
135 Kč
Písně kapely Aktual - 11%
První kompletní vydání textů Knížákovy skupiny Aktual převážně z let 1968 - 72.
hudba

Písně kapely Aktual

44 Kč
39 Kč
Svět jiné hudby - 6%
Publicista a muzikolog Z. K. Slabý předkládá čtenářům fundovaně – zároveň však velmi čtivým způsobem – několik stovek hesel pokrývajících oblast alternativní, avantgardní, improvizované, progresivní a experimentální hudby.
hudba

Svět jiné hudby

849 Kč
799 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 62 položek
<< < 1 2 3 4 > >>