Nejprodávanější tituly - duben 2022
historické osobnosti

Naši panovníci a prezidenti – výukové listy - 11%

Ilustrované školní výukové listy pro žáky i učitele.

Na 79 kartách najdete všechny naše hlavy státu od nejstarších dob až po současného prezidenta. Přední strana obsahuje portrét dané osobnosti, zatímco na rubu se dočtete o panovníkově životě. Každý z výukových listů můžete jednoduše vytrhnout a použít ho podle svých potřeb a uvážení.

historické osobnosti

Naši panovníci a prezidenti – výukové listy

224 Kč
199 Kč
Pokorný plamének anglického národa - 11%
Monografie uvádí legendu o sv. Wilfridovi do historických souvislostí, zabývá se důvody vzniku textu, jeho datací i rozdílnými názory na osobnost autora. Podává přehled událostí Wilfridova života, o nichž máme zprávu z uvedené legendy.
historické osobnosti
Ukázky

Pokorný plamének anglického národa

403 Kč
358 Kč
Připraven sloužit - 11%
(1x)
Otevřený, zábavný i dojemný rozhovor novinářky Renaty Kalenské s Karlem Schwarzenbergem. Předmluvu napsala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.
historické osobnosti

Připraven sloužit

359 Kč
319 Kč
Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš - 23%
(3x)
Ernst Hanfstaengl, navzdory dvoumetrovému vzrůstu přezdívaný Putzi („prcek“), se ve 20. letech stal Hitlerovým pianistou a důvěrníkem. Jeho život je dalším neuvěřitelným příběhem, který napsala druhá světová válka.
historické osobnosti
Ukázky

Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš

256 Kč
198 Kč
Série Padrino Krejčíř - 11%
Série dvou knih, podle nichž byla natočena první část celovečerního dvoudílného filmu Gangster KA.
historické osobnosti

Série Padrino Krejčíř

359 Kč
319 Kč
Štefánik - 11%
(1x)
Komiksový román o muži mnoha tváří. Která z nich je ta pravá? Všechny, nebo žádná? Muž velkých gest a malicherných slabostí. Zábavný, společenský, osamělý, ambiciózní, nepochopený. Kariérista, svůdce, fanfarón i Don Quijote.
historické osobnosti
Ukázky

Štefánik

446 Kč
396 Kč
Tank mířil na Kafku - 11%
(2x)
Když Heinrich Böll přijel s rodinou 20.srpna1968 na pozvání Československého svazu spisovatelů do Prahy, aby se zde seznámil s vývojem tzv. pražského jara, netušil, že se záhy stane očitým svědkem sovětské vojenské invaze.
historické osobnosti
Ukázky

Tank mířil na Kafku

315 Kč
280 Kč
Velitel tankových vojsk wehrmachtu - 11%
Vzpomínky Hanse von Lucka jsou v první řadě vyprávěním o válečných taženích tohoto mladého a schopného důstojníka ve službách německého wehrmachtu.
historické osobnosti

Velitel tankových vojsk wehrmachtu

422 Kč
375 Kč
Vrcholy a pády Winstona Churchilla - 11%
(1x)
Kniha se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech, především jeho působením v kritickém období, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.
historické osobnosti

Vrcholy a pády Winstona Churchilla

448 Kč
398 Kč
Výbor z korespondence II - 11%
Druhý díl dvousvazkového výboru z rozsáhlé korespondence významného římského státníka, řečníka a filozofa Marka Tullia Cicerona, mj. s Caesarem či M. Antoniem umožňuje poznat atmosféru a poměry římského státu na sklonku republiky (65-43 př. n. l.).
historické osobnosti
Ukázky

Výbor z korespondence II

493 Kč
438 Kč
50 největších panovníků Evropy od Alexandra Velikého po Alžbětu II - 11%
Kdo pařil mezi nejvýznamnější panovníky Evropy? A kdo byl naopak nejmocnější? Kniha Největší panovníci Evropy vám umožní nahlédnout do zákulisí mocenských bojů, které po dlouhá léta utvářely podobu Evropy.
historické osobnosti

50 největších panovníků Evropy od Alexandra Velikého po Alžbětu II

314 Kč
279 Kč
Alfred Rosenberg - 11%
Deníky ideologa nacistické strany a státu (1893–1946), který se již velmi záhy stal jedním z nejradikálnějších antisemitů a až do samého konce aktivně podporoval nacistickou vyhlazovací politiku.
historické osobnosti
Ukázky

Alfred Rosenberg

716 Kč
636 Kč
Cesta za svobodou: Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny - 11%
Když se objevily zprávy o klíčícím romantickém vztahu mezi milovaným anglickým princem a americkou herečkou, upoutaly pozornost celého světa a rozpoutaly šílenství mezinárodních médií.
historické osobnosti

Cesta za svobodou: Harry a Meghan a vznik moderní královské rodiny

89 Kč
79 Kč
Freud - 11%
Unikátní kniha o Sigmundu Freudovi. Nejen, že je shrnut jeho život, základní objevy na poli psychologie a neurologie, ale i záznamy jeho deníků či posledních poznámek před smrtí.
historické osobnosti

Freud

359 Kč
319 Kč
Generál Karel Kutlvašr - 11%
(1x)
Vzpomínky na Pražské povstání sepsal jeho vojenský velitel generál Karel Kutlvašr na sklonku svého věznění v roce 1960. Tou dobou už měl za sebou více než jedenáct let nespravedlivého žaláře.
historické osobnosti

Generál Karel Kutlvašr

Pavel Švec (ed.)
221 Kč
196 Kč
Heinrich Himmler - 11%
(1x)
Skutečně epochální práce německého historika a proslulého odborníka na nacismus Petera Longericha odhaluje poslední nevyjasněné otázky kolem říšského vůdce SS Heinricha Himmlera (1900–1945).
historické osobnosti

Heinrich Himmler

809 Kč
719 Kč
Hymny, písně, legendy - 11%
(1x)
Široce pojatý soubor hagiografické a meditativní tvorby Fridricha Bridela (1619—1680).
historické osobnosti

Hymny, písně, legendy

422 Kč
375 Kč
Mussolini - 11%
(1x)
Britský historik Christopher Hibbert vykresluje rozporuplnou osobnost italského fašistického vůdce Benita Mussoliniho s mimořádnou pečlivostí, zároveň čtivě a poučeně, jak je ostatně jeho zvykem.
historické osobnosti
Ukázky

Mussolini

358 Kč
318 Kč
Odkaz
Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh jejich odbojové skupiny, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínaje první světovou válkou přes okupaci až po 50. léta.
historické osobnosti

Odkaz

269 Kč
Promised Land - 11%
(1x)
A riveting, deeply personal account of history in the making - from the president who inspired us to believe in the power of democracy.
historické osobnosti

Promised Land

899 Kč
799 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 156 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 8 > >>