Nejprodávanější tituly - květen 2022
Rusko

Záhadné taje Sibiře
Nahlédněte do neuvěřitelných osudů odsouzenců k životu na zmrzlé Sibiři. Do vyhnanství sem byli posíláni poddaní nepohodlní carskému i stalinskému režimu, mezi nimiž se objevují spisovatelé jako Dostojevskij, Černyševskij, Sacharov, Solženicyn...
Rusko

Záhadné taje Sibiře

359 Kč
Čechoslováci v Gulagu II.
Druhý díl knihy Čechoslováci v Gulagu je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného televizního dokumentu a přibližuje osudy dalších dvanácti krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu ve 20. až 50. letech minulého stol
Rusko

Čechoslováci v Gulagu II.

224 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Rusko
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
Paměť a dějiny č. 3/2018
V roce 1938 kulminovala stalinská hrůzovláda. Ve věznicích a v táborech Gulagu skončilo jeden a půl milionu lidí. Odhadem sedm set tisíc lidí zahynulo na popravištích. V soukolí Velkého teroru našly smrt i stovky Čechoslováků.
Rusko

Paměť a dějiny č. 3/2018

68 Kč
Revoluční Rusko 1891-1991
(2x)
Renomovaný historik a jeden z předních britských odborníků na ruské a sovětské dějiny zkoumá bolševickou revoluci nikoliv jako izolovanou událost, ale jako staletý koloběh násilí a snah dosáhnout utopických cílů.
Rusko

Revoluční Rusko 1891-1991

351 Kč
Tabu dějin
(1x)
Autor se Kromě dějin filmu se ve svém díle soustředil především na dějiny Ruska, Sovětského svazu a východní Evropy, a rovněž historii kolonialismu.
Rusko

Tabu dějin

53 Kč
Sovětská tragédie
(1x)
Rozsáhlá monografie anglického historika představuje zajímavý a nezvyklý pohled na ruské a sovětské dějiny 20. století. Autor klade důraz na dějiny ideologií a na sociální dopady socialistického experimentu v Rusku.
Rusko

Sovětská tragédie

448 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 17 položek
<< < 1 2