Nejprodávanější tituly - květen 2022

Vesnice
(6x)
V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky.

Vesnice

296 Kč
Šikmý kostel
(48x)
Románová kronika ztraceného města. Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě - také kvůli těžbě uhlí.

Šikmý kostel

314 Kč
Opium intelektuálů
(1x)
Kniha renomovaného francouzského filozofa, sociologa a politologa, jedné z největších postav sociálních věd 20. století, představuje vrchol autorova kritického zkoumání podstaty komunistických systémů a způsobů myšlení spojených s fenoménem komunismu

Opium intelektuálů

383 Kč
Aritmetika bohů
Vypravěčkou je mladá Estonka, která se koncem 80. let vystěhovala s matkou do Francie. Smrt blízkého člověka ji přiměla zabývat se nejen vlastními vzpomínkami na babičku, která měla daleko do přívětivé stařenky s láskyplnou náručí.

Aritmetika bohů

151 Kč
Každý něco tají
Příběh z prostředí filmových herců a jejich všedních i svátečních dní nabízí nejen poutavé a napínavé čtení, ale klade také otázky, v jaké společnosti žijeme a jaké etické mantinely jsme schopni svému jednání klást.
Ukázky

Každý něco tají

204 Kč
Božská rovnice
(2x)
Světoznámý astrofyzik nás tentokrát zve na pátrání po dokonalé rovnici, která by pomohla odhalit nejhlubší tajemství našeho světa a celého vesmíru.
Ukázky

Božská rovnice

267 Kč
Továrna na maso
(3x)
Vystudovaný technik, který stál u počátků neonového rozsvěcení Prahy ve 20. letech 20. století, je pro svou tvořivost a činorodost zlákán zdánlivě jiným oborem: má vylepšovat společenský obraz Ústředních pražských jatek.

Továrna na maso

358 Kč
Mrazík s pendrekem v ruce
(5x)
Třetí vydání úspěšné knihy Alexandra Mitrofanova z roku 2021, nominované na Magnesii Literu v kategorii Publicistika, v níž autor popisuje jevy typické pro současnou ruskou společnost a politickou sféru a dokládá je na nedávných událostech.

Mrazík s pendrekem v ruce

357 Kč
Ar-men
Ar-men jako výsostný zástupce krásné literatury je jakýmsi minimalistickým příběhem-nepříběhem se spoustou vody, trochou techniky, přemírou větru a mořem snahy poznat sám sebe.

Ar-men

151 Kč
Daleko od Toleda
Když byli Židé vyhnáni ze Španělska, rozutekli se všemi možnými směry a zakotvili také na území dnešního Bulharska, kde někteří z nich zapustili kořeny...

Daleko od Toleda

205 Kč
Domek v Irsku
(3x)
Hannah vymění kariéru právničky z Manchesteru za kurz vaření v Irsku.

Domek v Irsku

359 Kč
Prašina: Křídový panáček #2
(1x)

Vašek pátrá na vlastní pěst po tajemném žháři. Co znamená symbol, který se objevuje na spáleništích?

Svět knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii s novými příběhy, novými hrdiny a novými záhadami. Toto jsou kroniky Prašiny.

Ukázky

Prašina: Křídový panáček #2

71 Kč
Sedm dní Avrahama Bogatira
Osou románu jsou několikadenní události v životě židovského osadníka středních let Avrahama.

Sedm dní Avrahama Bogatira

205 Kč
Naši otcové
Andrew O’Hagan v knize, která byla mj. nominována na prestižní Booker Prize, zobrazuje srážku mezi generacemi, mezi starým a novým Skotskem, mezi životem v ideálech a důsledky takového idealismu.

Naši otcové

232 Kč
Dokonalá tma
(4x)
Člověk jako kus masa. Šestý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Inspektor Luc Callanach se vydává do Francie, aby s Interpolem rozkryl síť obchodníků s bílým masem.
Ukázky

Dokonalá tma

404 Kč
Výpravy do divočiny
(3x)
Žijící legenda a průvodce sérií Zázračná planeta z produkce BBC, sir David Attenborough, vypráví příběh začátku své kariéry přírodovědce, dokumentaristy a popularizátora.
Ukázky

Výpravy do divočiny

448 Kč
Gott
(4x)
Hvězda, mýty — a skutečnost. Největší popovou hvězdou v Československu byl Karel Gott — a v jistém smyslu jí v Česku zůstává dodnes. Jeho příběh však není tradičním vyprávěním o hudebním velikánovi.
Ukázky

Gott

449 Kč
Na odstřel
Komiksová detektivka z divadelního prostředí, kde není nouze o podezřelé. Hlavní hrdinka, divadelní kritička Dita Oulibská, má tak trochu styl slečny Marplové.
Ukázky

Na odstřel

169 Kč
Říkej mi Johny!
V tomto románu jsme svědky postupného přerodu hlavního hrdiny v povolný nástroj represe, který se neštítí asistovat ani při deportaci vlastních rodičů na Sibiř.

Říkej mi Johny!

205 Kč
Klobouk dolů!
Detektivka i zajímavý pohled na život postižených, bez falešného sentimentu i morbidity.

Klobouk dolů!

151 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>